Κορυφώνεται η αγωνία για το ζευγάρι των Ελλήνων που έμενε στην Αντιόχεια και αγνοείται μετά το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 ετών κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά τον σεισμό ο οποίος έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Ήδη ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων που εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια πολυκατοικίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι οι Έλληνες εκτιμάται ότι είναι εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιώργο Σιδέρη, που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική ομάδα διάσωσης.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους έχουν απευθυνθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για να εντοπιστούν.

Ο Γιώργος Αντύπας είναι Έλληνας και η σύζυγός του κατάγεται από τη Συρία.

Η ελληνική αποστολή έχει υποβάλλει αίτημα μέσα στην ημέρα προκειμένου να ψάξει στο σημείο, όπου βρίσκεται το ζευγάρι των Ελλήνων, στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην Αντιόχεια.

Λέκκας – «Δεν ξέρουμε το στίγμα για να εντοπίσουμε τους 2 Έλληνες αγνοούμενους»
Σχετικά με τις πληροφορίες για τους δύο Έλληνες αγνοούμενους στην σεισμόπληκτη περιοχή, ο o σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι δεν μπορούν να τους εντοπίσουν, καθώς δεν έχουν το ακριβές στίγμα τους.
«Εκείνα τα οικοδομικά τετράγωνα (όπου έμεναν) έχουν καταρρεύσει ολοκληρωτικά και δεν μπορούμε να βρούμε οδούς, αριθμούς κτλ» είπε ο κ. Λέκκας.

Για τον ηρωισμό της ομάδας της ΕΜΑΚ, ο καθηγητής είπε ότι «τα παιδιά κινδύνευσαν πολλές φορές και τους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια».

Πέντε μέρες μετά τους δύο φονικούς σεισμούς, οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτιρίων ανέρχονται σε 80.000 και ο αριθμός των νεκρών -καθώς οι ώρες περνούν και οι ελπίδες για επιζώντες σβήνουν- δυστυχώς θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 50.000.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook