Μετά το κινεζικό μπαλόνι οι ΗΠΑ κατέρριψαν την Παρασκευή ένα άγνωστο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα με εντολή του Τζο Μπάϊντεν για κάθε ενδεχόμενο όπως ειπώθηκε.

Την κατάρριψη του αγνώστου ταυτότητας αντικειμένου , που είχε μέγεθος «όσο ένα μικρό αυτοκίνητο».
επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε την κατάρριψη του αντικειμένου πάνω από την Αλάσκα σε συνέντευξη Τύπου. Από τη μεριά τους, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν το αντικείμενο ήταν αερόστατο αλλά ταξίδευε σε ύψος που το καθιστούσε πιθανή απειλή για αεροσκάφη γεμάτα απλούς πολίτες.

Ο Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψη του αγνώστου αντικειμένου «με μεγάλη προσοχή», είπε ο Τζον Κίρμπι και πρόσθεσε ότι το αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από το νερό στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας. Επισήμανε πως το αντικείμενο πέταγε στα 40.000 πόδια (περίπου 12 χιλιόμετρα) και ότι το χαρακτήρισαν «αντικείμενο», επειδή δεν μπορούσαν να διακρίνουν τι είναι ακριβώς.

Την ώρα της κατάρριψης, που έγινε από μαχητικό F-22, το αντικείμενο πετούσε πάνω από αραιοκατοικημένη περιοχή, αν και δεν αναφέρθηκε που ακριβώς. Τα συντρίμμια έπεσαν σε αμερικανικά χωρικά ύδατα, σε σημείο όπου η θάλασσα είναι παγωμένη.

Η προέλευσή του είναι άγνωστη. «Δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει, κράτος, εταιρεία ή ιδιώτη», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Το προσέγγισε μαχητικό και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν επανδρωμένο, πληροφορία για την οποία έλαβε γνώση ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook