Από τον σεισμό των 7,8 βαθμών ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανήλθε σε 29.605 ενώ στη Συρία σε 3.574.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία ανήλθε σήμερα σε 33.179, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Τα δραματικά νέα όμως φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος καθώς Μάρτιν Γκρίφιθς, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί.

Από τον σεισμό των 7,8 βαθμών ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανήλθε σε 29.605 ενώ στη Συρία σε 3.574.
Χθες Σάββατο η διασώστρια Γκιζέμ από τη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα δήλωσε ότι είδε ανθρώπους να επιδίδονται σε λεηλασίες στην Αντάκια. «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε, καθώς οι περισσότεροι κρατούν μαχαίρι».
Η αστυνομία και στρατιώτες προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη, να ελέγξουν την κυκλοφορία και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και διανομής τροφίμων.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ οι άστεγοι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Με τις βασικές υποδομές να έχουν καταστραφεί, οι επιζώντες ανησυχούν για την εμφάνιση ασθενειών.
«Αν οι άνθρωποι δεν πεθάνουν εδώ, κάτω από τα συντρίμμια, θα πεθάνουν από τα τραύματα. Διαφορετικά από τις ασθένειες», τόνισε η Γκιζέμ. «Δεν υπάρχουν τουαλέτες εδώ. Είναι μεγάλο πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, χαρακτήρισε τον σεισμό αυτό το χειρότερο γεγονός που έχει συμβεί στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα, ενώ προέβλεψε ότι ο αριθμός των νεκρών «τουλάχιστον θα διπλασιαστεί».

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε με ακρίβεια (τον απολογισμό των θυμάτων)», πάντως «είμαι σίγουρος ότι θα διπλασιαστεί, αν δεν αυξηθεί ακόμη περισσότερο», είπε ο Γκρίφιθς στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Ο σεισμός αυτός είναι μια από τις πιο φονικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί αυτό τον αιώνα, με τον απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά αυτόν του σεισμού του 2003 στο Ιράν, όπου σκοτώθηκαν 31.000 άνθρωποι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook