Με τους νεκρούς από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία ξεπερνούν τους 35.000 ανθρώπους, οι ιστορίες διάσωσης, σκορπίζουν χαμόγελα ελπίδας στον εφιάλτη που ζούν οι σεισμόπληκτοι.

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία οι διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν ζωντανούς ανθρώπους από τα ερείπια.

Τελευταία μάχη που κερδήθηκε είναι η ανάσυρση ενός 6χρονου κοριτσιού και μιας 70χρονης από τα χαλάσματα που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί.

Το 6χρονο κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια στην επαρχία Αντιγιαμάν 178 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της προηγούμενης Δευτέρας.


Λίγο νωρίτερα μία γυναίκα, η Σεράπ Ντονμέζ, βγήκε ζωντανή από τα ερείπια πολυκατοικίας που είχε καταρρεύσει στην Αντιόχεια, 176 ώρες μετά τον σεισμό. Στην ίδια πόλη της επαρχίας Χατάι, μια άλλη 70χρονη γυναίκα, η Νουράι Γκιουρμπούζ, σώθηκε αφού πέρασε 178 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Την ίδια ώρα οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία έχουν φτάσει τους 35.225, με τους 31.643 να είναι μόνο στην Τουρκία.

Μάχη για 3 ακόμα άτομα ανάμεσα τους και ένα μωρό

Στο μεταξύ διασώστες στην Καχραμάνμαρας δήλωσαν ότι έχουν επαφή με μία ηλικιωμένη γυναίκα, την κόρη της και το μωρό της τελευταίας που βρίσκονται εγκλωβισμένες σε δωμάτιο τριώροφου κτιρίου. Ένας ακόμη άνθρωπος πιθανόν να βρίσκεται σε διπλανό δωμάτιο.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να σπάσουν έναν τοίχο για να φτάσουν σε αυτούς, αλλά μία κολώνα τους καθυστερεί. Ισπανοί διασώστες, ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία εργάζονται στο κτίριο, το οποίο δεν έχει καταρρεύσει ολοσχερώς.

«Δεν γνωρίζουμε αν είναι ζωντανές. Απλώς εντοπίσαμε θερμότητα με τις θερμοκάμερες, αλλά δεν έχουν κάνει κανέναν ήχο», δήλωσε Τούρκος στρατιώτης στο Reuters.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook