Τους 36.000 νεκρούς άγγιξε ο τραγικός απολογισμός του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία που ισοπέδωσε πολυκατοικίες και ολόκληρες πόλεις.

Τουλάχιστον 31.643 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η AFAD, η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας. Στη βορειοδυτική Συρία ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σήμερα σε 4.300 σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, με τους θανάτους να φθάνουν τις 35.943.

Ο σεισμός των 7,8 Ρ Ρίχτερ αλλά και οι δυνατοί μετασεισμοί στην Τουρκία ήταν αρκετοί για να γονατίσουν, μία ήδη ταλαιπωρημένη χώρα, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο τραγικός απολογισμός όμως από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 36.000 νεκρούς, με τον ΟΗΕ να προβλέπει ότι μπορεί να διπλασιαστεί.

Την ίδια ώρα φρίκη προκαλεί και το γεγονός ότι έχουν φτάσει στο σημείο να θάβουν τον κόσμο σε ομαδικούς τάφους χωρίς καν ονόματα.

Στην Τουρκία επικρατούν δύο εικόνες. Αυτή της ελπίδας, που ακόμα και μετά από μια 180 από τον φονικό σεισμό άνθρωποι ανασύρονται ζωντανοί από τα ερείπια.

Και αυτή της απόλυτης τραγωδίας, που άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να θάβουν τους δικούς τους απλά με αριθμούς, χωρίς ονόματα, σε ομαδικούς τάφους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook