Απίστευτη εικόνα από την πόλη Αντιγιαμάν της Τουρκίας που χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό.

Ο καταστροφικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία με πάνω από 38.000 νεκρούς έριξε τα κτίρια σαν χάρτινους πύργους και πολλοί άνθρωποι καταπλακώθηκαν στα συντρίμμια.

11411
Πέρα από τον σεισμό και οι κακοτεχνίες οδήγησαν στην κατάρρευση των κτιρίων και την παγίδευση χιλιάδων σεισμόπληκτων , καθώς οι εργολάβοι στο βωμό του κέρδους χρησιμοποίησαν προβληματικά υλικά ενώ αφαίρεσαν και κολώνες στήριξης στην κατασκευή των κτιρίων.

Η κυβέρνηση Ερντογάν μετά την γενική κατακραυγή έχει προχωρήσει σε μαζική έκδοση ενταλμάτων σύλληψης 113 εργολάβων και έπεται συνέχεια…

Την ίδια ώρα νέα βίντεο και φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν το μέγεθος του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, αλλά και της σαθρότητας των κτιρίων.


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο από την πόλη Αντιγιαμάν, όπου φαίνεται ένα κτήριο να έχει σηκωθεί κυριολεκτικά στον αέρα και να έχει καταπλακώσει αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα δίπλα του…
Σαν από θαύμα η πολυκατοικία φαίνεται να στέκεται ακόμα.

Ο Παναγιώτης Καρύδης, καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, είχε εξηγήσει με μια παραστατική εικόνα τι συνέβη στη γειτονική χώρα.

«Ο καθένας – κι ας μην είναι ειδικός – μπορεί να καταλάβει ότι τα κτίρια τιναχτήκαν στον αέρα σαν να τους έβαλαν δυναμίτες. Στην έκρηξη η κατάρρευση είναι ακαριαία, δεν έχεις χρόνο για τίποτα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook