Σεισμός στην Τουρκία – Παπαδόπουλος: «Προσέγγισε το 12 στην κλίμακα Μερκάλι – Η απόλυτη καταστροφή»
‘Εφιαλτικά χαρακτήρισε ο σεισμολόγος ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία για τον σεισμό στην Τουρκία που άφησε πίσω του πάνω από 40.000 νεκρούς και κατεστραμμένες πόλεις.
Σε ανάρτηση του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος παραθέτει τα πρώτα επίσημα στοιχεία από έκθεση του Αστεροσκοπείου Kandilli και του Ινστιτούτου Έρευνας Σεισμών του πανεπιστημίου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης και επισημαίνει ότι ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ «ξεπέρασε σε ένταση τον βαθμό 11» ενώ σε ορισμένες περιοχές που στον χάρτη που επισυνάπτει είναι με σκούρο χρώμα «προσέγγισε τον βαθμό 12» στην κλίμακα Mercalli-Sieberg.» .
Θέλοντας να καταδείξει το πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος αυτό, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος προσθέτει στην ανάρτησή του ότι ο επόμενος βαθμός, το 12, «είναι ο μέγιστος, αντιστοιχεί σε πλήρη καταστροφή, και σπανιότατα έχει παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο».
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση που επικαλείται ο σεισμολόγος η ζώνη καταστροφής από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία έχει μήκος 290 χλμ.
Ειδικά, δε, για τα κτήρια ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι αυτά που «υπέστησαν βλάβες 3ου, 4ου και 5ου βαθμού, δλδ από σημαντικές βλάβες έως ολική κατάρρευση, υπερβαίνουν τα 100.000».
Αναλυτικά η ανάρτηση του :
“Eφιαλτικά τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το σεισμό της Τουρκίας!
Η ένταση του σεισμού ξεπέρασε το βαθμό 11 και προσέγγισε το βαθμό 12 (σκούρο χρώμα στην εικόνα) στην κλίμακα Mercalli-Sieberg. O βαθμός 12 είναι ο μέγιστος, αντιστοιχεί σε πλήρη καταστροφή, και σπανιότατα έχει παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο. Η ζώνη καταστροφής έχει μήκος 290 χλμ!
Τα κτίρια που υπέστησαν βλάβες 3ου, 4ου και 5ου βαθμού, δλδ από σημαντικές βλάβες έως ολική κατάρρευση, υπερβαίνουν τα 100.000!
Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε πρόσφατη ‘Εκθεση του Αστεροσκοπείου Kandilli και του Ινστιτούτου Έρευνας Σεισμών του πανεπιστημίου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης”.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: Λαοθάλασσα στη συναυλία του Ρέμου – Με το «Ανήκω σε μένα» αποχαιρέτησε το Μαζωνάκη – Το ατύχημα της Γαρμπή (βίντεο)
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν δεχόμαστε απειλές» – Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για το Καστελόριζο
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Οι δύο γαιτροί ήθελαν να μεταφέρουν τα μηχανήματα για την πλασμαφαίρεση σε πολυτελή ξενοδοχεία στις Κυκλάδες
- Live η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ
- Σήμερα στις 19:30 η «λαϊκή αγρύπνια» στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη στη Νίκαια – Αύριο η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειας
- Μητσοτάκης: Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «δώσαμε λίγα» στη ΔΕΘ – Σχέδιο για τη στήριξη των κατοίκων στο Καστελόριζο
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Επαναφορά 13ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης σύνταξης – Κατάργηση 13ωρου, κίνητρα για 4ήμερη εργασία – Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook