‘Εφιαλτικά χαρακτήρισε ο σεισμολόγος ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία για τον σεισμό στην Τουρκία που άφησε πίσω του πάνω από 40.000 νεκρούς και κατεστραμμένες πόλεις.

Σε ανάρτηση του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος παραθέτει τα πρώτα επίσημα στοιχεία από έκθεση του Αστεροσκοπείου Kandilli και του Ινστιτούτου Έρευνας Σεισμών του πανεπιστημίου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης και επισημαίνει ότι ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ «ξεπέρασε σε ένταση τον βαθμό 11» ενώ σε ορισμένες περιοχές που στον χάρτη που επισυνάπτει είναι με σκούρο χρώμα «προσέγγισε τον βαθμό 12» στην κλίμακα Mercalli-Sieberg.» .

Θέλοντας να καταδείξει το πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος αυτό, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος προσθέτει στην ανάρτησή του ότι ο επόμενος βαθμός, το 12, «είναι ο μέγιστος, αντιστοιχεί σε πλήρη καταστροφή, και σπανιότατα έχει παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση που επικαλείται ο σεισμολόγος η ζώνη καταστροφής από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία έχει μήκος 290 χλμ.

Ειδικά, δε, για τα κτήρια ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι αυτά που «υπέστησαν βλάβες 3ου, 4ου και 5ου βαθμού, δλδ από σημαντικές βλάβες έως ολική κατάρρευση, υπερβαίνουν τα 100.000».

Αναλυτικά η ανάρτηση του :

“Eφιαλτικά τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το σεισμό της Τουρκίας!
Η ένταση του σεισμού ξεπέρασε το βαθμό 11 και προσέγγισε το βαθμό 12 (σκούρο χρώμα στην εικόνα) στην κλίμακα Mercalli-Sieberg. O βαθμός 12 είναι ο μέγιστος, αντιστοιχεί σε πλήρη καταστροφή, και σπανιότατα έχει παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο. Η ζώνη καταστροφής έχει μήκος 290 χλμ!
Τα κτίρια που υπέστησαν βλάβες 3ου, 4ου και 5ου βαθμού, δλδ από σημαντικές βλάβες έως ολική κατάρρευση, υπερβαίνουν τα 100.000!
Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε πρόσφατη ‘Εκθεση του Αστεροσκοπείου Kandilli και του Ινστιτούτου Έρευνας Σεισμών του πανεπιστημίου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook