Το επίκεντρο του νέου σεισμού εντοπίζεται 54 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καχραμανμαράς σε βάθος 10 χιλιομέτρων

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κεντρική Τουρκία λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 54 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καχραμάνμαράς σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

«Αυτός είναι ο 30ος αισθητός σεισμός στην Κεντρική Τουρκία τις τελευταίες 71 ώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται ότι το Καχραμανμαράς μετά το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ είναι ισοπεδωμένη πόλη. Ελάχιστα είναι τα κτίρια που έμειναν όρθια από το καταστροφικό χτύπημα του εγκέλαδου ενώ οι δρόμοι που άλλοτε ήταν γεμάτο κίνηση και κόσμο πλέον είναι γεμάτοι συντρίμμια και μπάζα.

Πάνω από 46.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, αλλά η ελπίδα για επιζώντες δεν σβήνει, καθώς περισσότεροι εγκλωβισμένοι διασώζονται από τα ερείπια.

Ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, αυξήθηκε σε 40.642 στην Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα Σάββατο ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, Γιούνους Σεζέρ. Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 14.749 έχουν τραυματιστεί στη Συρία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook