Ο Σον Πεν βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας , το Κίεβο, όταν άρχισε η ρωσική επίθεση και κατέγραψε την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από κωμικό ηθοποιό σε ηγέτη, όπως είπε χαρακτηριστικά. O Σον Πεν παρουσίασε στο ευρωπαϊκό κοινό στο 73ο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο το δίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Superpower», στο οποίο κεντρικό πρόσωπο […]

Ο Σον Πεν βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας , το Κίεβο, όταν άρχισε η ρωσική επίθεση και κατέγραψε την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από κωμικό ηθοποιό σε ηγέτη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

O Σον Πεν παρουσίασε στο ευρωπαϊκό κοινό στο 73ο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο το δίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Superpower», στο οποίο κεντρικό πρόσωπο είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης συνάντησε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας λίγες μόλις ώρες πριν την Ρωσική εισβολή αλλά και λίγες ώρες μετά την έναρξη του πολέμου.

Για τον Σον Πεν υπήρξε συγκλονιστική η στιγμή της μεταμόρφωσης του Ζελένσκι από “κωμικό” σε ηγέτη.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ξεκαθάρισε πως το ντοκιμαντέρ του για λογαριασμό του VICE δεν είναι ένα έργο ίσων αποστάσεων.

«Από πολύ νωρίς ήταν πολύ ξεκάθαρο για εμάς ότι δεν θα αφήναμε την ταινία μας να γίνει ένα βήμα διαφανούς εξαπάτησης και ότι αυτό ήταν το μόνο που είχαν να προσφέρουν ο κ. Πούτιν και η Ρωσική Ομοσπονδία. Πιστεύω πως θα είχε περισσότερα να μας δώσει η συζήτηση με έναν τοίχο. Αυτή δεν είναι μια αμερόληπτη ταινία γιατί δεν είναι ένας διφορούμενος πόλεμος. Ο κ. Πούτιν είπε ήδη πάρα πολλά», δήλωσε ο Σον Πεν.

Η κατάμεστη αίθουσα προβολής του ντοκιμαντέρ υποδέχθηκε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Πρόεδρο της Ουκρανίας. Ο Βολοντίμρ Ζελένσκι στο μήνυμά του ευχαρίστησε τον πολιτισμό της Ευρώπης που δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην ρωσική εισβολή.

«Το μην μετέχεις σημαίνει πως είσαι κοντά στο κακό. Η Berlinale έχει κάνει την επιλογή της», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας.

Το «Superpower», το οποίο σκηνοθετεί τόσο ο Σον Πεν όσο και ο Άαρον Κάουφμαν είχε σχεδιαστεί για να παρουσιάσει την πορεία του Ζελένσκι από την κωμωδία στην πολιτική, αρχικά το 2019 αλλά η πανδημία μετέθεσε τα γυρίσματα για το 2022.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook