Τρεις νεκροί και 213 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τους δύο νέους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην Τουρκία, το βράδυ της Δευτέρας, στο Χατάι και στο Σαμαντάγ.

Μία γυναίκα, μεταξύ των νεκρών, έχασε τη ζωή της στο Σαμαντάγ, όταν έπεσε πέτρα στο κεφάλι της, κατά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 19.07 (ώρα Ελλάδας, 20.07 ώρα Τουρκίας), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ συνολικά 213 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται .


Τρία λεπτά νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 6,4 Ρίχτερ, στο Χατάι, όπου κατέρρευσαν κτίρια και είναι σε εξέλιξη έρευνες για εγκλωβισμένους. Να σημειωθεί ότι υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, επικράτησε πανικός στην περιοχή, με τους σεισμοπαθείς να βγαίνουν πανικόβλητοι από τις σκηνές, καθώς φοβήθηκαν ενδεχόμενες πτώσεις δέντρων.

Μετά τον σεισμό στο Χατάι, σχηματίστηκε σύννεφο σκόνης στα συντρίμμια, ενώ ακούστηκαν και ήχοι ασθενοφόρων. Υπάρχουν αναφορές και για κτίρια που κατέρρευσαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook