«Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα "διαφορετικό σενάριο" πίσω από την πλάτη της, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της Μόσχας στη συνθήκη New START, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2011, περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία και επίσης περιορίζει την ανάπτυξη πυραύλων χερσαίων και υποβρυχίων. «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι η παγκόσμια στρατηγική ισοτιμία μπορεί να παραβιαστεί», πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την ετήσια ομιλία του προς το έθνος κατά την οποία κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι προμήθευσαν όπλα στην Ουκρανία πριν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας πέρυσι.

Οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις, τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας και σημείωσε ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων. «Τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι πόροι στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει», τόνισε.

«Η Δύση χρησιμοποίησε την Ουκρανία για να “τελειώσει” με τη Ρωσία»

Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα “διαφορετικό σενάριο” πίσω από την πλάτη της. Η Μόσχα έκανε τα πάντα για να αποφύγει τον πόλεμο, αλλά η Δύση, όπως είπε χαρακτηριστικά, ελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι σε μια σειρά περιοχών σε όλον τον κόσμο σπέρνοντας χάος και πόλεμο.

«Ο λαός της Ουκρανίας έγινε ο ίδιος όμηρος του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών αφεντών του, οι οποίοι έχουν όντως καταλάβει αυτήν την χώρα κατά πολιτική, στρατιωτική και οικονομική έννοια», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Μιλάω σε μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο», δήλωσε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον της πολιτικής ελίτ της χώρας και στρατιωτικών που πολέμησαν στην Ουκρανία, σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην γειτονική της χώρα.

O Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προστατεύουν πολίτες σε περιοχές της Ουκρανίας που η Μόσχα έχει προσαρτήσει.

«Υπερασπιζόμαστε τις ζωές των ανθρώπων, το σπίτι μας», είπε. Υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία έχει όλους τους οικονομικούς πόρους που χρειάζεται να εγγυηθεί την εθνική της ασφάλεια και ανάπτυξη παρά Δυτικές οικονομικές κυρώσεις. «Οι δυτικές χώρες είχαν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία με στόχο ο λαός της να «υποφέρει» αλλά έχει αποτύχει στον οικονομικό πόλεμο καθώς η ρωσική οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο δυνατή από ό,τι πίστευαν» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Η Δύση υποστηρίζει προδότες που αντιτάχθηκαν στις ενέργειες της Ρωσίας», πρόσθεσε, και ευχαρίστησε τους Ρώσους για το «θάρρος και την αποφασιστικότητά» τους, υποστηρίζοντας την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα.

«Όλοι καταλαβαίνουμε, εγώ καταλαβαίνω πόσο αφόρητα σκληρό είναι τώρα για τις συζύγους, τους γιους, τις κόρες των πεσόντων στρατιωτών, τους γονείς τους, οι οποίοι ανέθρεψαν άξιους υπερασπιστές της Πατρίδας», είπε στη συνέχεια υποσχόμενος «στοχευμένη υποστήριξη» με ένα νέο ειδικό ταμείο.

Για τους Ρώσους που επέλεξαν «τον δρόμο της προδοσίας» ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν θα εξαπολύσουν «κυνήγι μαγισσών» εναντίον διαφωνούντων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συχνά καταγγέλλει τις σεξουαλικές ελευθερίες ως υπαρξιακό κίνδυνο, δήλωσε ότι «η παιδεραστία έχει γίνει ο κανόνας στη Δύση».

«Κοιτάξτε τι κάνουν στους δικούς τους ανθρώπους: η καταστροφή οικογενειών, οι πολιτιστικές και εθνικές ταυτότητες και η διαστροφή που είναι η κακοποίηση παιδιών μέχρι την παιδεραστία διαφημίζονται ως κανόνας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε και προς την επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας καλώντας αυτούς που “ζητιανεύουν” για χρήμα στη Δύση, να επενδύσουν αντ’αυτού στη Ρωσία και λέγοντάς τους ότι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε και προς την επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας κατά το σημερινό διάγγελμά του τονίζοντας ότι οι απλοί Ρώσοι δεν έχουν καμία συμπάθεια στις χαμένες θαλαμηγούς και τα μέγαρα των ολιγαρχών.

«Το να προσπαθείς να τρέχεις τριγύρω με απλωμένο το χέρι, δουλοπρεπώς, ζητιανεύοντας για χρήματα, είναι άσκοπο», σημείωσε ο Πούτιν .

Οι ιστοσελίδες των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης έπεσαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Πούτιν

Δημοσιογράφοι του Reuters σε διάφορες τοποθεσίες δεν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Πανρωσικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας (VGTRK) ή στην πλατφόρμα του live-streaming Smotrim για τμήματα της ομιλίας.

Μήνυμα στην ιστοσελίδα της VGTRK ανακοίνωνε ότι «διεξάγονται τεχνικές εργασίες», ενώ η ιστοσελίδα Smotrim δεν φόρτωνε.

Το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε ότι η βλάβη είναι αποτέλεσμα επίθεσης DDoS (distributed denial of service), ένα είδος κυβερνοεπίθεσης που διεξάγεται με την εσκεμμένη υπερφόρτωση του δικτύου με τεράστιο όγκο συνδέσεων που προκαλεί διακοπή ή κατάρρευση του server.

Το Κρεμλίνο φέτος απαγόρευσε τα μέσα ενημέρωσης από «μη φιλικές» χώρες, στη λίστα των οποίων περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και εκείνες της Ευρωπαϊκς Ένωσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δημοσιογράφοι από αυτά τα έθνη θα μπορούν να καλύψουν την ομιλία παρακολουθώντας την εκπομπή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook