Ελληνοτουρκικά: Στο Αιγαίο το τουρκικό υδρογραφικό CESME
Η Άγκυρα «τεστάρει» τα νερά - Σε επιφυλακή η Αθήνα
Στο Αιγαίο έχει βγει το υδρογραφικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού TCG «CESME», ενώ αναμένεται δεύτερη διερευνητική επαφή Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων.
Το A-599 υδρογραφικό, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1965 και έχει πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και δυνατότητες, πραγματοποιεί έρευνα ύδατος και όχι σεισμογραφικές έρευνες, όπως το “ORUC REIS” και το “BARBAROS”. Πρόκειται δηλαδή για έρευνα που δεν αφορά υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Πρόκειται, ωστόσο, για μια κίνηση που δείχνει πως η Άγκυρα «τεστάρει» τα αντανακλαστικά της Αθήνας για μία ακόμη φορά και παράλληλα είναι ενδεικτική των προθέσεων της γείτονος.
Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα σε τέτοιου είδους έρευνα σε διεθνή ύδατα, ωστόσο προχώρησε σε έκδοση navtex από τον αναρμόδιο σταθμό της Σμύρνης και δεν ζήτησε τη σχετική άδεια από τις Ελληνικές αρχές αφού έχουν την ευθύνη για έκδοση ναυτικών οδηγιών στη συγκεκριμένη περιοχή όπως και παντού εντός του FIR Αθηνών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραμπ: «Οι επιθέσεις στο Ιράν θα θα συνεχιστούν έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, θα εκδικηθούμε για τους θανάτους των Αμερικανών στρατιωτών
- Παναθηναϊκός – Αρης 3-1: Φουλ για τετράδα με Ταμπόρδα και Τεττέη!
- ΠΑΟΚ – Αστέρας Aktor 2-0: Επιστροφή στις νίκες με Χατσίδη και Ζίβκοβιτς
- Νόμος – σοκ στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν επιτρέπουν στους άνδρες να χτυπούν τις γυναίκες τους, εφόσον δεν σπάνε κόκαλα ή δεν αφήνουν ανοιχτές πληγές.
- Ψήφος εμπιστοσύνης στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ
- Βόλος – ΑΕΚ 2-2: Με buzzer beater Ρέλβας η Ένωση γλίτωσε το σοκ Πανθεσσαλικό
- Πάνος Ρούτσι για Μαρία Καρυστιανού: «Εγώ της έλεγα, την παρακαλούσα να κάτσει να μιλήσει. Και εκείνη δεν ήθελε, ήθελε να φύγει» – Όλο το παρασκήνιο (βίντεο)
- Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 1-2: «Διπλό» στις Σέρρες για τον Θρύλο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook