Σε ένα μικρό δωμάτιο στο γραφείο του με μονό κρεβάτι μένει εδώ κι ένα χρόνο, από την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδειξε το δωμάτιο του στον Ουκρανό δημοσιογράφο Ντμίτρο Κομαρόβ, λέγοντα ς του : «Εδώ μένω, εδώ είναι το σπίτι μου εδώ κι ένα χρόνο».

Το δωμάτιο έχει ένα μονό κρεβάτι, έναν νεροχύτη και ελάχιστα έπιπλα , όπως φαίνεται στη ξενάγηση που κάνει στο δημοσιογράφο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του γυρίσματος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος διηγήθηκε πως ξύπνησε στο σπίτι του με την οικογένειά του την ημέρα της εισβολής και το πώς έφτασε στο γραφείο του, όπου έκτοτε περνάει τον περισσότερο χρόνο του ως πρόεδρος εν καιρώ πολέμου. «Αγαπώ την οικογένειά μου, αλλά για μένα, ως πρόεδρος, το να βρίσκομαι εδώ ήταν προτεραιότητα» είπε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Ζελένσκι δείχνει την ντουλάπα του και τα ρούχα που φοράει, από τις στρατιωτικές ενδυμασίες μέχρι το κοστούμι του. «Δεν φοράω κοστούμια πια», εξηγεί ο Ουκρανός πρόεδρος.
Μάλιστα, έδειξε ένα κοστούμι λέγοντας: «Αυτό είναι ένα σύμβολο ότι ο πόλεμος σύντομα θα τελειώσει, θα κερδίσουμε. Είναι ένα σύμβολο νίκης, περιμένει τη νίκη».

Δείτε το βίντεο:

Ο Ζελένσκι δεν έκρυψε πως στη διάρκεια των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν πολλές φορές και στα καταφύγια προκειμένου να μην κινδυνέψει η ζωή τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε ένα μήνυμα αντίστασης προς τους κατοίκους της χώρας του χθες, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας, τονίζοντας ότι «θα νικήσουμε τους πάντες».

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα με τίτλο «το αήττητο έτος», ο 45χρονος Ζελένσκι εμφανίζεται να κάθεται στο γραφείο του. Θυμάται πώς απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πριν από ένα χρόνο σε μια βιαστική ανακοίνωση, καθώς ξεκινούσε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

«Πριν ένα χρόνο, την ημέρα αυτή, από το ίδιο μέρος, περίπου στις 7 το πρωί απευθύνθηκα σε εσάς με μια σύντομη ανακοίνωση που διήρκησε μόνο 67 δευτερόλεπτα», αναφέρει ο Ζελένσκι στο 15λεπτο βίντεο.


«… είμαστε δυνατοί. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Θα νικήσουμε τους πάντες. Έτσι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η πιο μακρά ημέρα της ζωής μας. Η πιο δύσκολη ημέρα στη σύγχρονη Ιστορία. Ξυπνήσαμε νωρίς και δεν έχουμε κοιμηθεί έκτοτε», τονίζει.

«Σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον μία επαφή στο τηλέφωνό μας που δεν θα σηκώσει ποτέ ξανά το τηλέφωνο», προσθέτει ο Ζελένσκι. «Κάποιον που δεν θα απαντήσει στο SMS ‘τι κάνεις;’. Δύο απλές λέξεις που απέκτησαν νέο νόημα στη διάρκεια του ενός χρόνου του πολέμου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook