Ο 30χρονος που συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της 28χρονης Ουκρανής , Λέσια Μπίκοβα, στην Κύπρο, αρνείται ότι την σκότωσε και υποστηρίζει ότι έπεσε στο γκρεμό στην προσπάθεια της βγάλει σέλφι στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο.

Η άγρια δολοφονία στην Πάφο της Κύπρου της 28χρονης θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση της αδικoχαμένης Γαρυφαλιάς Ψαράκη που ο σύντροφός της έριξε από γκρεμό στη Φολέγανδρο και την άφησε αβοήθητη να πεθάνει.
Το έγκλημα στην Κύπρο έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (11.03.2023), με τον 30χρονο κάτοικο Πάφου να καλεί ο ίδιος την αστυνομία και να ισχυρίζεται ότι ενώ βρισκόταν με την 28χρονη Ουκρανή φίλη του, Λέσια Μπίκοβα στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο, εκείνη πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Μετά την κλήση του 30χρονου, οι Αρχές έσπευσαν στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο και απέκλεισαν την περιοχή προκειμένου να ανασύρουν τη σορό της 28χρονης κοπέλας με καταγωγή από την Ουκρανία.

Ωστόσο σύμφωνα με το sigmalive.com τα ευρήματα της μεταθανάτιας εξέτασης έδειξαν ότι ο θάνατος της 28χρονης επήλθε από εγκληματική πράξη και γι’ αυτό συνελήφθη ο 30χρονος με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε σχέσεις
Όπως ανέφερε Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στα κυπριακά μέσα , εντοπίστηκε κάταγμα του υοειδούς οστού, κάτι που παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού κι όχι πτώσης. Επίσης, εντοπίστηκαν κι άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι η νεαρή υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση προτού δολοφονηθεί.

Οι Αρχές διερευνούν πλέον φόνο εκ προμελέτης και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε νέες συλλήψεις.

Το χρονικό της υπόθεσης σύμφωνα με την Αστυνομία:
«Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, με θύμα την Lesia Bykova, 28 ετών, από την Ουκρανία, διερευνά η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό πτώματος γυναίκας, στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 11 Μαρτίου 2023. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 30χρονου.

Γύρω στις 8π.μ. της 11ης Μαρτίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία, από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, αυτή πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Αστυνομικοί , μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκει στην Lesia Bykova, 28 ετών από την Ουκρανία, κάτοικο Πάφου.
Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, καθώς και αυτοψία από ιατροδικαστή.

Ο 30χρονος, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υπεβλήθη σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.

Χθες, 12 Μαρτίου, διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Από τα ευρήματα της νεκροτομής, ηγέρθηκαν υποψίες ότι ο θάνατος του θύματος, προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Ως εκ τούτου, εναντίον του 30χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων» .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook