Γαλλία: Οδομαχίες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών για τρίτη νύχτα

Για τρίτη συνεχή νύχτα το κέντρο του Παρισιού θύμισε πεδίο μάχης. Χιλιάδες διαδηλωτές αψήφισαν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων κοντά στην Εθνοσυνέλευση, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές.
Απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνει η αντίδραση της γαλλικής κοινωνίας μετά την απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να παρακάμψει την ψηφοφορία στη Βουλή και να εγκρίνει το νέο συνταξιοδοτικό με προεδρικό διάταγμα.
Σύσσωμη η γαλλική κοινωνία αντιτίθεται στο νέο συνταξιοδοτικό του Γάλλου προέδρου ωστόσο η ενέργειά του να παρακάμψει τη Βουλή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Μάχες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο κέντρο του Παρισιού, όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ που μεταδίδει το MEGA.
Παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων οι Γάλλοι βγήκαν για 3η συνεχή νύχτα στους δρόμους.
Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ξύλα και χαρτόκουτα δημιουργώντας φλεγόμενα οδοφράγματα.
Ένταση καταγράφεται και σε εμπορικό κέντρο του Παρισιού. Εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν και ήρθαν στα χέρια με τους υπαλλήλους ασφαλείας του εμπορικού κέντρου.
Η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα αποπνικτική.
Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και η αύξηση του ορίου ηλικίας έχει δυναμιτίσει το κλίμα στην Γαλλία με τον Εμανουέλ Μακρόν και την κυβέρνηση Μπορν να έχει να αντιμετωπίσει διπλό μέτωπο.
Τα σφοδρά επεισόδια στους δρόμους της χώρας και τις προτάσεις μομφής που έχουν κατατεθεί από ομάδα Ανεξάρτητων βουλευτών με την στήριξη της Αριστεράς και η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ναντ και της Μασσαλίας, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος προσπέρασε την αστυνομία και κατέλαβε τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό για περίπου 15 λεπτά. Στην ανατολική πόλη Μπεζανσόν, εκατοντάδες διαδηλωτές άναψαν φωτιά και έκαψαν κάρτες ψηφοφόρων.
Την ίδια στιγμή τα σκουπίδια συσσωρεύονται στους δρόμους του Παρισιού καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι συλλέκτες απορριμμάτων της πρωτεύουσας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση άφησαν περίπου 10.000 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους μέχρι και την Παρασκευή.
Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλίας δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να επιβάλλουν την ανατροπή των αλλαγών. Μάλιστα για την προσεχή Πέμπτη έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη εθνική απεργία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μπορούμε να τελειώσουμε τον πόλεμο χωρίς τους Tomahawk, είπε ο Τραμπ – «Θέλουμε ειρήνη, ο Πούτιν όχι» απάντησε ο Ζελένσκι
- Αντριανέλλα Νικολάου: «Να φτιάξεις μια ζωή που ανυπομονείς να ξυπνήσεις για να την ζήσεις»
- Φοινικούντα: Μαραθώνια η νέα κατάθεση του ανιψιού του θύματος του διπλού φονικού – «Τον φοβόταν γιατί κληρονομούσε τη μερίδα του λέοντος», κατέθεσε η ξαδέλφη του
- Στο νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος
- Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδισε 5,7 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη κατηγορία και ακόμα 1,9 εκατ. ευρώ στη δεύτερη
- Η Ρεάλ έκανε δώρο στον Εμπαμπέ μια ολοκαίνουρια BMW φτιαγμένη αποκλειστικά για εκείνον, αλλά… δεν έχει δίπλωμα οδήγησης
- «The Voice of Greece»: Διαγωνιζόμενοι διεκδικούν μια θέση στο όνειρο- Δείτε το τρέιλερ
- Ελένη Φουρέιρα: Κυκλοφόρησε το πρώτο hit από το νέο album της με τίτλο “Alleluia”
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook