Το τρένο έπεσε πάνω σε μηχάνημα έργου που βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή.

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες, εκ των οποίων αρκετοί σοβαρά είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου μετά από σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου που βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή στη νότια Ολλανδία.


Ο εκτροχιασμός του τρένου έγινε στις 3 τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν της Ολλανδίας και οι κάτοικοι που το κατάλαβαν έτρεξαν να βοηθήσουν.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 50 άτομα όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ολλανδικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί γιατί το μηχάνημα έργου βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή.
Σε 11 από τους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο του εκτροχιασμού ενώ οι 19 πιο σοβαρά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.


Το τρένο που εκτροχιάστηκε εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη. Μετά τη σύγκρουση το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και βρέθηκε σε χωράφι ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο βαγόνι. Στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά η οποία έχει κατασβεστεί.

«Όλο το σπίτι έτρεμε»

«Ακούσαμε μόνο δύο χτυπήματα και μετά είδαμε πολλές λάμψεις. Όλο το σπίτι έτρεμε, εμείς τρέμαμε στα κρεβάτια μας. Η σύζυγός μου είπε αμέσως: ‘Κάτι δεν πάει καλά’» δήλωσε στο ολλανδικό δίκτυο AD ένας κάτοικος της περιοχής.


Η οικογένεια ανέλαβε αμέσως δράση όταν κοίταξε έξω και είδε στην αρχή μόνο μερικά κόκκινα φώτα στο σκοτάδι, αλλά στη συνέχεια αντίκρισε την ολοσχερώς κατεστραμμένη αμαξοστοιχία. Σφυρίγματα, καπνός, άνθρωποι που φώναζαν, λένε άλλοι κάτοικοι της περιοχής που βγήκαν επίσης στους δρόμους.


Το τρένο βρισκόταν διπλωμένο στις ράγες, είπε στο ολλανδικό δίκτυο κάτοικος του χωριού. «Η αστυνομία και τα ασθενοφόρα ήταν εκεί μέσα σε πέντε λεπτά» Εν τω μεταξύ, οι πρώτοι επιβάτες περπατούσαν ήδη προς το σταθμό, καθώς υπάρχει ένα φαρδύ χαντάκι μεταξύ του δρόμου και του σιδηρόδρομου.

Οι κάτοικοι της περιοχής διέθεσαν τα σπίτια τους και οι ελαφρά τραυματισμένοι επιβάτες που μπόρεσαν να κατέβουν από το τρένο, έλαβαν φροντίδα από το προσωπικό των ασθενοφόρων επί τόπου. «Αυτοί είχαν κοψίματα, γρατζουνιές, ένα άτομο δέχτηκε ράμματα. Οι περισσότεροι ήταν πολύ ταραγμένοι», ανέφεραν οι κάτοικοι – μάρτυρες του δυστυχήματος .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook