Βίντεο που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα δείχνουν τις στιγμές που προηγήθηκαν της έκρηξης που σκότωσε τον Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι σε καφετέρια της Αγίας Πετρούπολης, την Κυριακή (2/4).

Ο Τατάρσκι έχασε τη ζωή του όταν μια έκρηξη διέλυσε την καφετέρια όπου εμφανιζόταν ως προσκεκλημένος μιας φιλοπόλεμης ομάδας. Οι αναφορές των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης υποδηλώνουν ότι ο Τατάρσκι μπορεί να σκοτώθηκε από έναν μηχανισμό που ήταν κρυμμένος σε ένα αγαλματίδιο που του χάρισε μια γυναίκα πριν από την έκρηξη.

Ρωσία: Στιγμές πριν την έκρηξη που κόστισε τη ζωή στον Ρώσο μπλόγκερ
Ένα βίντεο διάρκειας 25 δευτερολέπτων δείχνει τον Τατάρσκι να στέκεται μαζί με τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης και να λαμβάνει ένα απροσδόκητο δώρο. Το βίντεο δείχνει τον μπλόγκερ να βγάζει το αγαλματίδιο από ένα κουτί, ένα μικρό ειδώλιο βαμμένο χρυσό και φορώντας ένα κράνος μάχης με τη μορφή του.


Οι Ρώσοι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν η βόμβα που τον σκότωσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Στη συνέχεια, τα πλάνα γυρίζουν σε μια γυναίκα στο κοινό, την 26χρονη Ντάρια Τρέποβα, η οποία φέρεται να έχει συλληφθεί έκτοτε για την έκρηξη, σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης TASS ανέφεραν ότι «ήταν η Τρέποβα που παρέδωσε στον Τατάρσκι ένα αγαλματίδιο με εκρηκτικά» στην καφετέρια.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Vesti, η ακροαματική διαδικασία για την Τρέποβα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη (4/4), στο περιφερειακό δικαστήριο Basmanny της Μόσχας.

Συνομιλία μεταξύ του μπλόγκερ και της Τρέποβα
Ένας μάρτυρας δήλωσε ότι η Τρέποβα έδωσε το αγαλματίδιο στον οικοδεσπότη της εκδήλωσης, προτού μετακινηθεί σε ένα άλλο μέρος της αίθουσας. Το ίδιο το βίντεο δεν τη δείχνει να παραδίδει το άγαλμα στον οικοδεσπότη, και το CNN δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς.

Ένα άλλο απόσπασμα, τραβηγμένο στο πίσω μέρος της καφετέριας, φαίνεται να δείχνει μια αλληλεπίδραση μεταξύ της Τρέποβα και του Τατάρσκι πριν από την έκρηξη.

Κάποια στιγμή ο Τατάρσκι την αποκαλεί Nastya, το οποίο δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Μετά την παρουσίαση του αγαλματιδίου, γυρίζει για να επιστρέψει στη θέση της προς το πίσω μέρος της αίθουσας, αλλά ο Τατάρσκι την καλεί να καθίσει κοντά στο μπροστινό μέρος, όπως και κάνει.

«Κάθισε εδώ ή εδώ. Κάθισε στην καρέκλα», της λέει ο Τατάρσκι. «Εγώ θα καθίσω εκεί. Είμαι πολύ ντροπαλή», απάντησε η Τρέποβα.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, με 10 άτομα σε σοβαρή κατάσταση, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης Ria Novosti, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Οι κάμερες ασφαλείας απ’ έξω κατέγραψαν την έκρηξη να διαπερνά το κτίριο, ανατινάζοντας τα παράθυρα και την πρόσοψη του καφέ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook