Μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Λίβανο και τη Γάζα με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δύο γυναικών που ήταν αδελφές από τη Βρετανία, η βία κλιμακώθηκε με τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Τελ Αβίβ με νεκρό έναν Ιταλό τουρίστα.

Είναι η στιγμή που οι άνδρες ασφαλείας του Ισραήλ ανοίγουν πυρ εναντίον ενός άνδρα.

Πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος που έπεσε πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστο δρόμο του Τελ Αβίβ. Το αυτοκίνητο αναποδογύρισε και επικράτησε πανικός.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, όπου έσπευσαν ασθενοφόρα.

«Παρακολουθούσαμε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μας. Ήταν πραγματικά τρομακτικό», είπε μία τουρίστρια.
Είχε προλάβει να σκοτώσει έναν τουρίστα από την Ιταλία και να τραυματίσει αρκετούς μεταξύ των οποίων έναν 74χρονο και μία 17χρονη.

Σε tweet o αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, είπε ότι το θύμα ονομάζεται Αλεσάντρο Παρίνι, δικηγόρος από τη Ρώμη ενώ και άλλοι Ιταλοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες.

«Έχουμε 8 τραυματίες με διάφορα τραύματα. Ένας δυστυχώς απεβίωσε στο σημείο. Τρείς έχουν τραυματιστεί αρκετά ενώ τρεις πιο ελαφρά. Όπως προκύπτει οι ασθενείς είναι τουρίστες που ήρθαν για διακοπές», είπε ο αστυνομικός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA.

Είχε προηγηθεί η σύρραξη Ισραήλ- Λιβάνου
Η επίθεση στο κέντρο της ισραηλινής πρωτεύουσας ήταν μία σειρά από διαδοχικά γεγονότα που ανεβάζουν την ένταση στην ήδη εύθραυστη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Λίγες ώρες νωρίτερα δύο Ισραηλινές σκοτώθηκαν και μία τραυματίστηκε βαρύτατα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν το αυτοκίνητό τους έγινε στόχος πυροβολισμών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, το Ισραήλ χτύπησε Λίβανο και Γάζα μετά από ρουκέτες που – όπως είπε η κυβέρνηση- δέχθηκε από τα εδάφη τους.

Και όλα αυτά μετά την εισβολή της ισραηλινής αστυνομίας την Τρίτη στο τέμενος Αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ, για να εκδιώξει Παλαιστίνιους πιστούς την ώρα που προσεύχονταν.

Η ξαφνική ανάφλεξη έρχεται τη στιγμή που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με καθημερινές διαδηλώσεις εναντίον του με αφορμή τη δικαστική μεταρρύθμιση.

Το Πάσχα στους Άγιους Τόπους έχει γίνει πάλι μία επικίνδυνη αποστολή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook