Τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), σε κεντρική συνοικία της Μασσαλίας.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, ενώ ένα σύννεφο σκόνης καλύπτει τη συγκεκριμένη συνοικία της Μασσσαλίας από την κατάρρευση της πολυκατοικίας που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό πέντε ατόμων .

Η προσέγγιση των σωστικών συνεργείων ήταν δύσκολη καθώς είχε ξεσπάσει και πυρακαγιά

«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτήριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων» είπε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν που επισκέφθηκε την περιοχή.

«Υπάρχει ακόμη εστία φωτιάς στα ερείπια, η οποία μας εμποδίζει να στείλουμε διασώστες με εκπαιδευμένα σκυλιά προς αναζήτηση εγκλωβισμένων» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι υπάρχουν θύματα σε αυτήν την τρομερή τραγωδία» πρόσθεσε ο δήμαρχος Μασσαλίας

«Έντεκα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί: δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και εννέα είναι σώοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά» είπε ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης.

Ο νομάρχης της περιοχής Κριστόφ Μιρμάντ ανέφερε ότι «υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι μία έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα αίτια σε αυτό το στάδιο» και πρόσθεσε ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να είναι μία πιθανή επιλογή. Πάντως, ο ίδιος αλλά και ο δήμαρχος αποκλείουν αίτια που συνδέονται με ανθυγιεινή στέγαση.

«Έχουμε περίπου 100 άνδρες στο σημείο, η προτεραιότητα είναι προφανώς να σβήσουμε τη φωτιά και να μετακινήσουμε τα ερείπια για να εντοπίσουμε τυχόν εγκλωβισμένους», δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.
Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτιρίων για λόγους ασφαλείας.

Τον Νοέμβριο του 2018, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν δύο κτήρια σε άλλη συνοικία της Μασσαλίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook