Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία με την οργή να ξεχειλίζει και τα επεισόδια να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Στα κεντρικά γραφεία του πολυτελούς κολοσσού «Louis Vuitton» εισέβαλλαν σήμερα διαδηλωτές στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των νέων διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Οι διαδηλωτές άναψαν κόκκινες φωτοβολίδες, φώναξαν συνθήματα όπως «να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι» και έφυγαν μετά από λίγο ειρηνικά.

«Αν ο Μακρόν θέλει να βρει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα, θα πρέπει να έρθει εδώ για να τα βρει», είπε ο Φαμπιέν Βιλεντιέ, ηγέτης του συνδικάτου, στο BFMTV του CNN έξω από το κτίριο της «Louis Vuitton».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνέζ προειδοποίησε εκ των προτέρων ότι οι διαδηλωτές μπορεί να «χτυπήσουν, αυτά που θεωρούν καπιταλιστικά σημάδια», μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RMC.

Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια, όπως μετεδωσε ο ΣΚΑΙ η αστυνομία διέκοψε τη διαμαρτυρία μπροστά από το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκδώσει και την πολυαναμενόμενη απόφαση για την εγκυρότητα του νόμου σχετικά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος σήμερα , Παρασκευή.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και σήμερα για άλλη μια φορά σε όλη τη Γαλλία εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Μετά από αίτημα της πρωθυπουργού, Ελίζαμπεθ Μπορν, το συνταγματικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν η νομοθεσία είναι σύμφωνη με το γαλλικό σύνταγμα. Οι πολιτικοί της αριστεράς ζήτησαν επίσης να αποφανθεί για το εάν θα μπορούσε να οργανωθεί μια μορφή δημοψηφίσματος των πολιτών για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook