«Σε αγαπώ» φώναξε ο πατέρας του 21χρονου εθνοφρουρού που κατηγορείται για διαρροή απόρρητων εγγράφων κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο στη Βοστώνη.

Ο Τζακ Τεϊσέιρα, 21 χρόνων είναι μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης και αναμένεται η ακρόαση του την προσεχή Τετάρτη 19 Απριλίου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα της απαγγελίας κατηγοριών, οι οποίες αφορούν τη μη εξουσιοδοτημένη διατήρηση και διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας και τη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή σχετικού υλικού.

Είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την κατηγορία της κατασκοπείας , ενώ η ποινή για κάθε έγγραφο που διέρρευσς είναι μεγάλη μέχρι και 10 χρόνια.

Ο 21χρονος Τζακ Τεϊσέιρα, συνελήφθη κατηγορούμενος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου σε ένα chat διαδικτυακής ομάδας που ασχολούνταν με τα βιντεοπαιχνίδια.

Η στιγμή της σύλληψης του

Σε μια έκθεση 11 σελίδων, ένας πράκτορας του FBI, στο τμήμα αντικατασκοπείας στην Ουάσινγκτον, περιέγραψε λεπτομερώς πολλά από αυτά που έχουν ήδη αναφερθεί δημοσίως – ότι ο 21χρονος αεροπόρος δημοσίευσε ευαίσθητα έγγραφα εθνικής ασφάλειας που έφεραν άκρως απόρρητες ενδείξεις σε μια ομάδα συνομιλίας στην πλατφόρμα Discord, η οποία προσδιορίζεται στα δικαστικά έγγραφα ως «Social Media Platform 1».

Ο Τεϊσέιρα συνελήφθη στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης την Πέμπτη και ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατασκοπείας που επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 10 ετών ανά έγγραφο.

Τα διαβαθμισμένα έγγραφα που διέρρευσαν, ορισμένα από τα οποία ήταν μόλις 40 ημερών, παρουσίαζαν τις αδυναμίες του ουκρανικού στρατού και αποκάλυπταν την ικανότητα της αμερικανικής παρακολούθησης να διεισδύει στα ρωσικά συστήματα επικοινωνιών. Περιελάμβαναν χάρτες της ουκρανικής αεράμυνας και έγγραφα που δίνουν μια εικόνα της ρωσικής κυβέρνησης να διαπληκτίζεται εσωτερικά για τον αριθμό των απωλειών του πολέμου.

«Σ’ αγαπώ» του φώναξε ο πατέρας του στο δικαστήριο

Ο Τεϊσέιρα εμφανίστηκε, στο μεταξύ, ενώπιον δικαστηρίου στη Βοστώνη για να λάβει γνώση των σε βάρος του κατηγοριών.

Ο 21χρονος, φορώντας χειροπέδες και χακί φόρμα φυλακής, άκουσε κατηγορίες λίγο μετά τις 10 το πρωί τοπική ώρα, ενώ ο πατέρας του, που βρισκόταν στον χώρο, του φώναξε «Σ’ αγαπώ, Τζακ!». Εκείνος απάντησε: «Σ’ αγαπώ κι εγώ μπαμπά».

Δείτε βίντεο με την αποχώρηση της οικογένειάς του από το δικαστήριο της Μασαχουσέτης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook