Μακρόν σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Να δώσουμε 4-5% των εμβολίων μας στις φτωχότερες χώρες
Ο Εμανουέλ Μακρόν καλεί Ευρώπη και ΗΠΑ να διαθέσουν επειγόντως έως και το 5% των αποθεμάτων τους σε εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 στις φτωχές χώρες.
Σε δηλώσεις του στους «Financial Times», ο Γάλλος ηγέτης τόνισε ότι, τυχόν αποτυχία δίκαιης διανομής των εμβολίων κατά του Covid-19 θα οξύνει τις ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μέχρι τώρα, τα διαθέσιμα εμβόλια έχουν μοιραστεί κυρίως στα εύπορα κράτη.
«Δεν πρόκειται για άμεση διανομή δισεκατομμυρίων δόσεων, ή για πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά για ταχεία προσφορά του 4% με 5% των δόσεων των εμβολίων που ήδη διαθέτουμε», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος στη βρετανική εφημερίδα.
«Αυτό δε θα αλλάξει τα προγράμματα εμβολιασμού μας, αλλά κάθε χώρα θα πρέπει να βάλει στην άκρη έναν μικρό αριθμό δόσεων που έχει για να πάνε ταχύτατα αλλού και να κάνουν αμέσως τη διαφορά», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει χρηματοδότηση ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το το πρόγραμμα παγκόσμιας διανομής εμβολίων, γνωστό ως «Covax».
Ολες οι Ειδήσεις
- Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο τράπερ Ivan Greko, επέβαινε σε κλεμμένο όχημα
- Καιρός: Καμπανάκι Αρναούτογλου για θυελλώδεις ανέμους και έντονο κρύο από την Κυριακή, σε 4 περιοχές
- Η Χάρις Αλεξίου έγινε 75 ετών και γιόρτασε με τούρτα και κεράκι τα γενέθλια της
- Βαρδούσια: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων ορειβατών
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Λένα Μαντά για τον σύζυγό της: Ήταν αυτός που με κρατούσε, μετά τον θάνατό του έχω κάνει στροφή 180 μοιρών (βίντεο)
- Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ετοιμάζει αφράτη βασιλόπιτα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι (βίντεο)
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook