Σουδάν: Για 5η μέρα εγκλωβισμένοι στη Μητρόπολη οι Έλληνες – Τελειώνουν οι προμήθειες – Αγωνία για τους δύο Έλληνες τραυματίες
Για πέμπτο 24ωρο οι Έλληνες στο Σουδάν ζουν την απόλυτη φρίκη.
Κλεισμένοι στα σπίτια τους, με τις σφαίρες να πέφτουν «βροχή» στους δρόμους του Χαρτούμ, οι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση και η ζωή τους κινδυνεύει άμεσα.
«Η κατάσταση είναι χάλια, όλο και επιδεινώνεται. Δεν έχουμε ασφάλεια, δεν υπάρχουν βοήθειες και καθόμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στη Μητρόπολη. Δεν βγαίνουν οι άνθρωποι από τα σπίτια τους, όταν βγαίνουν κινδυνεύουν να πεθάνουν», λέει η Αλεξάνδρα Καλουμέρη, εγκλωβισμένη.
«Η εκεχειρία δεν τηρήθηκε. Συνεχίζονται οι μάχες σώμα με σώμα. Οδομαχίες, αερομαχίες όλα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγούμε έξω από εδώ. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο», αναφέρει ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.
Αγωνία για τους δύο τραυματίες
Η αγωνία για τους δύο Έλληνες τραυματίες συνεχίζεται. Το νοσοκομείο που βρίσκονταν μέχρι και σήμερα το πρωί, δε λειτουργεί πλέον καθώς έπεσε βόμβα ακριβώς δίπλα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.
«Σήμερα δυστυχώς έπεσε οβίδα δίπλα από το νοσοκομείο που νοσηλεύονται και αποφάσισαν να το εκκενώσουν γιατί δεν υπάρχει ούτε προσωπικό, ούτε γιατροί, ούτε τίποτε», λέει ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος.
Πέρα όμως από τον κίνδυνο για τις ζωές τους, οι Έλληνες του Σουδάν ζουν τις τελευταίες μέρες χωρίς ρεύμα, νερό και με τις προμήθειες φαγητού να λιγοστεύουν.
«Το να πας να αγοράσεις τρόφιμα έξω στην αγορά δε γίνεται γιατί κινδυνεύει η ζωή σου. Ο αδερφός μου από το Σάββατο είναι χωρίς ηλεκτρισμό, νερό και τηλέφωνο.
Κόντρα για το Predator του Σουδάν
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παραδέχτηκε ότι η εξαγωγή του Predator έγινε και στο Σουδάν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισημαίνει ότι έτσι η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα στον εμφύλιο.
«Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν, δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο. Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε από αυτό», είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Σήμερα που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δύο επιλογές: Ή θα βγάλει συνωμοσιολόγο και τον κ. Βαρβιτσιώτη ή θα παραδεχτεί ο κ. Οικονόμου ότι είπε ψέματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο πάντως συνεχίζεται η αιματοχυσία και δεν υπάρχει έστω και προσωρινή εκεχειρία, τόσο μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη των εγκλωβισμένων Ελλήνων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τη γέννηση του γιου της και το πρόβλημα υγείας
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεθώνης – Σε επιφυλακή οι Αρχές – Τι λένε οι σεισμολόγοι
- Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Δεν έχει γ@@@@@νη κρίση» – «Του το έδωσα να το καταλάβει» – «Η συμφωνία με το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει»
- Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Ερωτευμένοι σε καλοκαιρινή εξόρμηση – Δείτε τις φωτογραφίες
- Δέσποινα Βανδή: Το ξεσηκωτικό video clip για το νέο τραγούδι της «Να με αγαπάς»
- Κάβουρα: «Ένα ζευγάρι πρέπει να δημιουργεί π@ρνο μαζί» – Απάντησε σε σεξουαλικές ερωτήσεις του Λάγιου και τον …κόμπλαρε! (Βίντεο)
- Φαίη Σκορδά: Η πρώτη κοινή φωτογραφία με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη που δημοσίευσε
- Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης – Επιστρέφει στο σπίτι του – Από Δευτέρα στη δουλειά της και η σύζυγος του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook