Σουδάν: Για 5η μέρα εγκλωβισμένοι στη Μητρόπολη οι Έλληνες – Τελειώνουν οι προμήθειες – Αγωνία για τους δύο Έλληνες τραυματίες
Για πέμπτο 24ωρο οι Έλληνες στο Σουδάν ζουν την απόλυτη φρίκη.
Κλεισμένοι στα σπίτια τους, με τις σφαίρες να πέφτουν «βροχή» στους δρόμους του Χαρτούμ, οι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση και η ζωή τους κινδυνεύει άμεσα.
«Η κατάσταση είναι χάλια, όλο και επιδεινώνεται. Δεν έχουμε ασφάλεια, δεν υπάρχουν βοήθειες και καθόμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στη Μητρόπολη. Δεν βγαίνουν οι άνθρωποι από τα σπίτια τους, όταν βγαίνουν κινδυνεύουν να πεθάνουν», λέει η Αλεξάνδρα Καλουμέρη, εγκλωβισμένη.
«Η εκεχειρία δεν τηρήθηκε. Συνεχίζονται οι μάχες σώμα με σώμα. Οδομαχίες, αερομαχίες όλα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγούμε έξω από εδώ. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο», αναφέρει ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.
Αγωνία για τους δύο τραυματίες
Η αγωνία για τους δύο Έλληνες τραυματίες συνεχίζεται. Το νοσοκομείο που βρίσκονταν μέχρι και σήμερα το πρωί, δε λειτουργεί πλέον καθώς έπεσε βόμβα ακριβώς δίπλα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.
«Σήμερα δυστυχώς έπεσε οβίδα δίπλα από το νοσοκομείο που νοσηλεύονται και αποφάσισαν να το εκκενώσουν γιατί δεν υπάρχει ούτε προσωπικό, ούτε γιατροί, ούτε τίποτε», λέει ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος.
Πέρα όμως από τον κίνδυνο για τις ζωές τους, οι Έλληνες του Σουδάν ζουν τις τελευταίες μέρες χωρίς ρεύμα, νερό και με τις προμήθειες φαγητού να λιγοστεύουν.
«Το να πας να αγοράσεις τρόφιμα έξω στην αγορά δε γίνεται γιατί κινδυνεύει η ζωή σου. Ο αδερφός μου από το Σάββατο είναι χωρίς ηλεκτρισμό, νερό και τηλέφωνο.
Κόντρα για το Predator του Σουδάν
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παραδέχτηκε ότι η εξαγωγή του Predator έγινε και στο Σουδάν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισημαίνει ότι έτσι η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα στον εμφύλιο.
«Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν, δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο. Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε από αυτό», είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Σήμερα που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δύο επιλογές: Ή θα βγάλει συνωμοσιολόγο και τον κ. Βαρβιτσιώτη ή θα παραδεχτεί ο κ. Οικονόμου ότι είπε ψέματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο πάντως συνεχίζεται η αιματοχυσία και δεν υπάρχει έστω και προσωρινή εκεχειρία, τόσο μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη των εγκλωβισμένων Ελλήνων.
Ολες οι Ειδήσεις
- 28η Οκτωβρίου -Το μήνυμα το πιλότου του F-16: Μία λέξη αλλάζει την ιστορία, για τους Έλληνες αυτή είναι το «Όχι» (βίντεο)
- Τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί σε σύγκρουση δύο τρένων στο Τολέδο και πολλοί τραυματίες- Φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν δραματικά
- Θεσσαλονίκη -28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση – «Η ελευθερία δεν χαρίζεται, χρόνια πολλά Ελλάδα», το μήνυμα του πιλότου Zeus
- Εκλογές στο Ισραήλ: Οριακό προβάδισμα Νετανιάχου έναντι του Άιζενκοτ αλλά χωρίς αυτοδυναμία – Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα
- Παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι κλείνουν , που απαγορεύεται η στάθμευση , πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook