Για μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση και για κίνδυνο διασποράς μολυσματικών ασθενειών, όπως η χολέρα και η ιλαρά προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)

Υπάρχει «υψηλός κίνδυνος βιολογικού κινδύνου» στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, αφού ένα από τα εμπόλεμα μέρη κατέλαβε ένα εργαστήριο που περιείχε παθογόνα ιλαράς και χολέρας και άλλα επικίνδυνα υλικά, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο εργαστήριο υπάρχουν δείγματα ιών όπως η πολιομυελίτιδα, η χολέρα και η ιλαρά και άλλα επικίνδυνα υλικά και σύμφωνα με τον ΠΟΥ πρόκειται για μία «εξαιρετικά, εξαιρετικά επικίνδυνη» κατάσταση και «βιολογική απειλή» καθώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς μολυσματικών ασθενειών.

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ στους δημοσιογράφους οι τεχνικοί του δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

«Αυτό είναι το κύριό μας μέλημα: δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στους τεχνικούς του εργαστηρίου για να μεταβούν στο εργαστήριο και να ασφαλίσουν το βιολογικό υλικό και τις διαθέσιμες ουσίες», ανακοινώθηκε ακόμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook