Ο Ερντογάν …πιλότος – Παρουσίασε τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς – To ονόμασε KAAN (video)
Νέα εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική εκδήλωση, όπου ανακοίνωσε ότι το «εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας» θα ονομάζεται KAAN.
Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ξαφνική αδιαθεσία του την περασμένη εβδομάδα και έγινε θέμα συζήτησης παγκοσμίως, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανάρτησε φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter όπου φαίνεται αγέρωχος, φορώντας μπουφάν πιλότου και γυαλιά ηλίου, ενώ ανέβηκε και στο πιλοτήριο του KAAN.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı”ndaki konuşmasında “NATO standartlarında üretilen ve operasyonlarda denenmiş olan silah sistemlerimizin sahadaki etkinliği, tüm dünyanın da dikkatini çekmiş, yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimize olan… pic.twitter.com/3j6kyEPexX
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 1, 2023
Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε, την ίδια στιγμή, να στείλει και νέο προειδοποιητικό μήνυμα στην Ελλάδα, τονίζοντας τα εξής: «Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων».
❝Milletimizin canına kasteden DEAŞ’ından PKK, PYD, YPG’sine kadar eli kanlı terör örgütlerinin hiçbirine nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız❞
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’nda konuştu https://t.co/SsH8mYGPsl pic.twitter.com/n9ebRpxfqx
— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) May 1, 2023
Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε κάθε «πεδίο» – στη στεριά, στη θάλασσα και στο υποβρύχιο, στον αέρα και στο διάστημα, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – «Century of the Future» – που διοργάνωσε η Turkish Aerospace Industries (TAI) στην Άγκυρα για την παρουσίαση του αεροσκάφους.
Το αεροσκάφος… πέμπτης γενιάς, KAAN, αναπτύχθηκε από την TAI με στόχο να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο των F-16, τονίστηκε, στον απόηχο της αδυναμίας των Τούρκων να πάρουν έγκριση από το Κογκρέσο για τα κιτ αναβάθμισης.
«Με αυτό το αεροσκάφος, η Τουρκία θα γίνει μία από τις πέντε χώρες που διαθέτουν αυτού του είδους τις τεχνολογίες» υποστήριξε ο Ερντογάν.
İstikbal, gök vatan, millî muharip uçağımız KAAN! 🇹🇷 #İstikbalinYüzyılı pic.twitter.com/EuZEroqByS
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 1, 2023
Το αεροσκάφος, ξεκίνησε ως εγχείρημα το 2016, και έχει μήκος 21 μέτρων μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 1,8 mach χάρη στους δίδυμους κινητήρες του, οι οποίοι μπορούν να παράγουν ώση 29.000 λίβρες (13.000 κιλά) ο καθένας. «Το όνομά του είναι KAAN, είθε το σπαθί του να είναι κοφτερό!» σχολίασε σε ανάρτησή της η τουρκική βιομηχανία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης : Το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης χτύπησε alarm και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε 50 λεπτά μετά – Επί τάπητος η μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία για τους δύο γιατρούς (βίντεο)
- Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η απάντησή της στον Αντώνη Ρέμο για τους Gipsy Kings
- Πέτρος Πολυχρονίδης: Η άγνωστη ιστορία με τον 12χρονο Γιώργο Μαζωνάκη – «Εδώ θα κάνουμε τέχνη Πετράκο. Αυτό οι μεγάλοι το πληρώνουν»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απολογούνται σήμερα οι γιατροί για τον θάνατό του – «κλειδί» η φωτογραφία του τραγουδιστή από την κλινική – Τα στοιχεία που θα κρίνουν την τύχη τους
- Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου συρρέει στην «παλιά του γειτονιά» – Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία – Στο Γ’ Νεκροταφείο η ταφή (βίντεο)
- Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας – Δείτε τα highlights
- ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Αφεντικό της Θεσσαλονίκης ο Δικέφαλος, πήρε το ντέρμπι από τον Άρη με Ζίβκοβιτς και Ντιαγέ
- Άσφαιρη μονομαχία στη Λεωφόρο, παρέμειναν χωρίς νίκη Κηφισιά και Λεβαδειακός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook