Με σκληρά αντίποινα απειλεί πλέον η Μόσχα το Κίεβο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Πούτιν με δύο drones που ισχυρίζεται ότι απέτρεψε.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι σταμάτησε μια επίθεση με drone στην προεδρική κατοικία που στόχο είχε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο, τόνισε η ουκρανική προεδρία σε απάντηση της ρωσικής ανακοίνωσης ότι εξουδετερώθηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αντίθετα, το Κίεβο υποστηρίζει πως η Ρωσία ενδέχεται να ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Η Ρωσία ενδέχεται να ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση κατά της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες, υποστηρίζει παράλληλα το Κίεβο.

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα, Τετάρτη σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φερόμενη επίθεση με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κρεμλίνο από τις ουκρανικές δυνάμεις δεν αφήνει τη Μόσχα χωρίς άλλη επιλογή παρά να «εξολοθρεύσει» τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την «κλίκα» του στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε πάντως ότι βρίσκεται το Κίεβο πίσω από το περιστατικό, το οποίο σύμφωνα το Κρεμλίνο αποτέλεσε απόπειρα κατά της ζωής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το διπλωματικό μπαράζ δηλώσεων που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, συμπληρώνουν η τοποθέτηση του ανώτατου εκπροσώπου της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν.

Μέσω της «Washington Post» ο Μπλίνκεν δήλωσε σχετικά: «Οι ΗΠΑ δεν είναι σε καμία θέση να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα και τα οπτικά στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα η Μόσχα».

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία αμφισβήτηση των ΗΠΑ, μέσω του υπουργού Εξωτερικών, της επίθεσης από την πλευρά του Κιέβου στην Μόσχα.

Μόσχα: «Σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια»
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα πρόκειται για ένα ακόμα κύμα επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει οι ουκρανικές δυνάμεις με drones που στοχεύουν στη ρωσική επικράτεια.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα στόχευσαν το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρών ενεργειών που έγιναν από τον στρατό και τις ειδικές υπηρεσίες με την χρήση στρατιωτικού συστήματος ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Αντιμετωπίζουμε τις πράξεις αυτές ως σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου που πραγματοποιήθηκε τις παραμονές της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου, κατά την οποία σχεδιάζεται να παραστούν ξένοι καλεσμένοι…

«Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει απάντηση όπου και όταν το θεωρήσει σκόπιμο».

Ζελένσκι: “Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα”
“Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones με στόχο το Κρεμλίνο.

Ερωτώμενος γιατί η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για επίθεση στο Κρεμλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε πως ο Πούτιν έχει ανάγκη να δώσει κίνητρο στο λαό του, καθώς δεν έχει να επιδείξει καμία νίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook