Ο 14χρονος που άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι σκότωσε εννέα άτομα: Τον φύλακα του σχολείου και οκτώ παιδιά, μαθητές του σχολείου, ενώ τραυμάτισε μια δασκάλα και άλλα έξι παιδιά, που νοσηλεύονται.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχτηκαν έξω από το σχολείο στο Βελιγράδι με γονείς να προσπαθούν να μάθουν αν είναι στη ζωή τα παιδιά τους.

Σοκαρισμένη είναι όλη η Σερβία από το μακελειό στο σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι, όπου ο 14χρονος Κόστα Κετσμάνοβιτς πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ συμμαθητές του και τον φύλακα του σχολείου, σπέρνοντας τον θάνατο.

Ακόμα τραυμάτισε έξι συμμαθητές και μία δασκάλα, με την τελευταία και ένα κορίτσι να βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως προκαλούν σοκ και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Republika, ο 14χρονος δράστης είχε φτιάξει λίστα με τα θύματά του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το παιδί σχεδίαζε την επίθεση εδώ και καιρό και συγκεκριμένα εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Μάλιστα φέρεται πως είχε επιλέξει και την ημερομηνία και συγκεκριμένα την 3η Μαΐου ώστε να είναι βέβαιος ότι όλοι όσοι ήθελε να σκοτώσει θα ήταν στο σχολείο.

«Όλοι πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο σαν να είναι μια κανονική Τετάρτη. Είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα σήμερα στη Σερβία μετά τη διήμερη αργία της 1ης και της 2ας Μαΐου. Τα παιδιά είχαν κάνει ένα μικρό διάλειμμα και σήμερα επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις» μετέδωσε το BBC.

Επίσης είχε φτιάξει ένα σκίτσο για το πώς θα έμπαινε και πώς θα έφευγε από το σχολείο, ενώ είχε σχεδιάσει ποιους θα σκοτώσει έχοντας μάλιστα σημειώσει σε ένα χαρτί τα ονόματα και τα επώνυμα.
Δείτε το βίντεο από το ρεπορτάζ του MEGA

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Βεσελίν Μίσιτς ανέφερε ότι ο έφηβος δράστης χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του 9 χιλιοστών και ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα και τρεις βόμβες μολότοφ.

Συνελήφθησαν οι γονείς
Την ίδια στιγμή, πηγές του Republika αναφέρουν πως ο 14χρονος είναι γιος ενός γνωστού γιατρού ακτινολόγου του Βελιγραδίου, χρησιμοποίησε τα όπλα του πατέρα του, από τον οποίο είχε μάθει και πώς να πυροβολεί, κάνοντας συχνά εξάσκηση σε πεδία βολής.

Ο πατέρας που συνελήφθη και είναι στο τμήμα για ανάκριση κατείχε νόμιμα τα όπλα, τα οποία είχε κλειδωμένα σε ένα ντουλάπι με κωδικό, τον οποίο όπως είπε δεν γνώριζε το παιδί, το οποίο όμως τελικά με κάποιον τρόπο τον έμαθε και κατάφερε να πάρει τα όπλα στην κατοχή του. Επίσης σύμφωνα με σερβικά μέσα έχει συλληφθεί και η μητέρα του.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς , ο οποίος εξλεφρασε τα συτλλυπητήρια του στους γονείς και την οδύνη του δήλωσε σήμερα ότι ο έφηβος δράστης θα μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ήταν άριστος μαθητής
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμαθητών του, ο νεαρός ήταν πολύ καλός μαθητής και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στο παρελθόν.

«Πυροβόλησε τη δασκάλα επειδή πήρε μονάδα»
Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών που έρχονται στο φως, ο δράστης «πήρε μονάδα στην ιστορία και μετά τρελάθηκε. Πυροβόλησε την δασκάλα Ιστορίας στο γραφείο και μετά και τους φίλους του. Τα είχε όλα Α (σ.σ. βαθμούς) και όλοι τον λέμε σπασίκλα», λένε οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου.

Άλλα παιδιά ανέφεραν:
«Φοβηθήκαμε, έγινε χάος, πανικός. Κρυβόμασταν. Πυροβόλησε τον φύλακα στο κεφάλι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook