Διαζύγιο μετά από 19 χρόνια κοινής ζωής ανακοίνωσε η Σάνα Μαρίν από τον σύζυγο της, μία είδηση που δεν φαίνεται να ξάφνιασε τα ΜΜΕ της Φινλανδίας.

Μετά την ανακοίνωση την Τετάρτη από την απερχόμενη πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν και το σύζυγό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, ότι θα χωρίσουν, τα μέσα ενημέρωσης έχουν γεμίσει με αναφορές για το θέμα και εικασίες για το παρελθόν και το μέλλον της Μαρίν.

Όπως όλα δείχνουν καταλυτικό ρόλο στο διαζύγιο έπαιξε το λεγόμενο parygate , το βίντεο τους ξέφρενους χορούς με φίλες και φίλους της , χωρίς τον σύζυγο της, που είχε δεί το φώς της δημοσιότητας και επικρίθηκε έντονα από τα μέσα ενημέρωσης.
Ο πολιτικός συντάκτης του σάιτ Iltalehti Μάρκο Οσκάρι Λεχτόνεν, σχολιάζει ότι το διαζύγιο της Μαρίν και του Ραϊκόνεν δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όσους άκουγαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν πρόσφατα στους πολιτικούς κύκλους.

Ο χωρισμός, λέει, θεωρούνταν σε γενικές γραμμές «βέβαιος». Είναι ιδιωτική υπόθεση το διαζύγιο της πρωθυπουργού; «Δεν είναι», απαντά ο Λεχτόνεν.

Επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είναι το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα, του οποίου κάθε κίνηση παρακολουθείται, και κάθε λέξη ή παράλειψή του αντιμετωπίζεται με μεγεθυντικό φακό. «Η πρωθυπουργός είναι ο μεγαλύτερος φορέας εξουσίας στη Φινλανδία, και οποιοδήποτε θέμα μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά της να εκτελεί τα καθήκοντά της είναι αναπόφευκτα αντικείμενο δημόσιας αξιολόγησης και ενδιαφέροντος», σημειώνει στον απόηχο του «σκανδάλου» με το έξαλλο πάρτι της 37χρονης.

«Αν ο σύζυγος της πρωθυπουργού, που ήταν στο παρελθόν δίπλα στη σύζυγό του, ξαφνικά δεν είναι εκεί, αυτό εγείρει ερωτήματα».

Ο γάμος της Μαρίν και του Ραϊκόνεν στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού, την Kesäranta, ήταν σημαντική είδηση το 2020. «Γιατί δεν θα ήταν το διαζύγιο του ζευγαριού τρία χρόνια μετά;» διερωτάται ο Φινλανδός αθρογράφος.

Σημειώνεται ότι η πρώην πρωθυπουργός της Φιλανδίας και ο συνομήλικός της πρώην ποδοσφαιριστής ήταν μαζί εδώ και 19 χρόνια και έχουν μια κόρη, την Έμα Αμαλία Μάριν.

Την είδηση του γάμου της είχε κοινοποιήσει η ίδια η πρωθυπουργός στο Instagram, με μια φωτογραφία τους και μια συγκινητική λεζάντα που έγραφε: «Χτες είπαμε ο ένας στον άλλο το “ναι”. Είμαι ευτυχισμένη και ευγνώμων που μοιράζομαι τη ζωή μου με τον άντρα που αγαπάω. Μαζί έχουμε δει και ζήσει πολλά, έχουμε μοιραστεί χαρές και λύπες και έχουμε υποστηρίξει ο ένας τον άλλο στα δύσκολα και στις καταιγίδες. Ζήσαμε μαζί τη νιότη μας, ενηλικιωθήκαμε και μεγαλώσαμε μαζί με την αγαπημένη μας κόρη. Από όλους τους ανθρώπους, εσύ είσαι ο σωστός για μένα. Σε ευχαριστώ που βρίσκεσαι στο πλευρό μου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook