Οι διασώστες επιχειρούν με λέμβους ή ελικόπτερα, ενώ πάνω από 5000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια, στα βόρεια της Ιταλίας προκάλεσαν βιβλικές καταστροφές ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 8  σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας που δόθηκαν σήμερα (17.5.2023),ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το νούμερο θα ανέβει.

Εκτός των 8 νεκρών, υπάρχουν και αγνοούμενοι, αφού η κακοκαιρία έπληξε όλη την περιοχή της Εμίλια Ρομάνια και η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας υπογράμμισε ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων»

Αδιευκρίνιστος  είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

«Ουσιαστικά, ζούμε έναν νέο σεισμό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι.
Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το πτώμα μιας γυναίκας, σε συνολική απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από το σπίτι της.

Μέχρι στιγμής, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τουλάχιστον πέντε χιλιάδες άνθρωποι καθώς σημειώνονται κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις σε 12 ποταμούς και χειμάρρους κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι διασώστες συνδράμουν με φουσκωτές λέμβους ή ακόμη και με ελικόπτερα για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.

Τα σχολεία σε πολλές περιοχές της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια παραμένουν κλειστά, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

Σε πολλές περιοχές της Μπολόνια, οι αρχές κάνουν έκκληση στον πληθυσμό να ανέβουν στους πάνω ορόφους των κτιρίων για προληπτικούς λόγους.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που διεξάγεται στην Ιαπωνία, δήλωσε από την Αλάσκα ότι θα συγκληθεί το συντομότερο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την στήριξη των πληγέντων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook