Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι αποφασίζουν αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία

Πρώτος με 52,9 ο Ερντογάν στο 87,5% των ψήφων έναντι 47,7 του Κιλιντσντάρογλου

Προβάδισμα Ερντογάν με 54,3%, στο 45,6% ο Κιλιντσντάρογλου στο 71,4% των ψήφων

Με καταμετρημένο το 71,4% των ψήφων, ο Ερντογάν εξακολουθεί να προηγείται με 54,3% ενώ ο Κιλιντσντάρολγου έχει το 45,6%.

Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν με 54,78% με καταμετρημένο το 65,66% – Στο 45,22% ο Κιλιτσντάρογλου

Με καταμετρημένο το 66,6% των ψήφων, ο Ερντογάν έχει προβάδισμα 54,7% ενώ ο Κιλιντσντάρολγου έχει το 45,2%.


Με τα ως τώρα δεδομένα έχουμε επικράτηση του Ερντογάν σε χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία) και της Μέσης Ανατολής (Αίγυπτος, Λιβύη). Ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά και την Κίνα και την Αυστραλία.

Από την Ελλάδα ως τις 18:30 δεν είχαν καταχωριστεί αποτελέσματα.
Μεγάλη είναι η συμμετοχή και σε αυτές τις εκλογές καθώς σύμφωνα με το cnn turk έχει φτάσει το 86,8%

Θρίλερ με διαφορετικά ποσοστά στην Τουρκία
Διαφορετικά ποσοστά και μπροστά… Κιλιτσντάρογλου δίνει αντιπολιτευόμενο πρακτορείο

Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες – Άρχισε η καταμέτρηση – Προστατέψτε τις κάλπες, λέει ο Ερντογάν

Οι κάλπες στην Τουρκία έκλεισαν στις 5 μ.μ ώρα Ελλάδος και η καταμέτρηση των ψήφων έχει ήδη ξεκινήσει.
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι αποφασίζουν αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή απαγορεύει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων έως τις 21:00 τοπική ώρα, αλλά όπως και στον α’ γύρο, αναμένεται να άρει την απαγόρευση μετάδοσης και τα αποτελέσματα να γίνουν γνωστά νωρίτερα.
Αμέσως μόλις τελείωσε η ψηφοφορία ο Ερντογάν έγραψε και το πρώτο tweet: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους ανθρώπους που εργάζονται με θυσίες στα εκλογικά κέντρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλώ όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη θέληση του έθνους μας μέχρι την τελευταία στιγμή!».

Και σε αυτό τον γύρο σημαντικό ρόλο παίζει η συμμετοχή του κοινού που είναι εξίσου μεγάλη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν. Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στον πρώτο γύρο άγγιξε το εντυπωσιακό ποσοστό του 88,6% με τον Ερντογάν να προηγείται κατά 2,5 εκατομμύρια ψήφους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θεωρείται σχεδόν απίθανο να υπάρξει ανατροπή και να αναδειχθεί νικητής ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρείται το μεγάλο φαβορί
Ο Ερντογάν υπόσχεται μια νέα εποχή για τη χώρα, τον λεγόμενο «Αιώνα της Τουρκίας». Την ίδια ώρα ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπος με τον υψηλό πληθωρισμό και την τουρκική λίρα που κατρακυλά.
«Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία τα έχει σχεδόν φτάσει. Καλώ τους συμπολίτες μου να έρθουν ακάθεκτοι να ψηφίσουν”,δήλωσε , ο Ερντογάν σήμερα ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα, στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η ψηφοφορία «θα ολοκληρωθεί γρήγορα»

Από την άλλη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστηριζόμενος από μια ευρεία συμμαχία της αντιπολίτευσης, κάλεσε τους ψηφοφόρους να βγουν έξω και να «ξεφορτωθούν ένα αυταρχικό καθεστώς».

«Για να έρθει η αληθινή δημοκρατία και η ελευθερία σε αυτήν τη χώρα, για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση, καλώ όλους τους πολίτες να ψηφίσουν», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, αφότου προσήλθε σήμερα στις κάλπες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook