Νικητής για άλλη μία πενταετία αναδείχτηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στο τιμόνι της προεδρίας της Τουρκία μιά εικοσαετία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με την ενσωμάτωση στο 98%.

Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν μετά τον θρίαμβο του στις εκλογές
Αγαπάμε την Κωνσταντινούπολη πάρα πολύ. Σήμερα το Κισικλί είναι πολύ διαφορετικό και η Κωνσταντινούπολη είναι πολύ διαφορετική. Με τη στήριξη του έθνους μας κερδίσαμε τις εκλογές. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που ψήφισαν και είναι η φωνή αυτής της χώρας.

Μπορούμε να πούμε bye bye Κεμάλ. Ευτυχώς για εμάς ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας.Μόνο η Τουρκία κέρδισε σήμερα. Σήμερα είναι νικητές οι 82 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες. Σήμερα ξαναγράφουμε Ιστορία.

«Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία».

Και βέβαια κατά την αγαπημένη του τακτική ο Ερντογάν πανηγυρίζει τραγουδώντας

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 98%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής με 52,12% έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 47,88%, σύμφωνα και με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Την ίδια στιγμή, και το ιδιωτικό πρακτορείο Anka που στην αρχή έδινε νίκη Κιλιτσντάρογλου, δίνει και αυτό τώρα νίκη του Ερντογάν.

Φήμες για παραίτηση Κιλιτσντάρογλου
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ είναι πολύ πιθανό ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να υποβάλλει την παραίτησή του μετά την ήττα στις εκλογές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στους δρόμους συρρέουν οι οπαδοί του Ερντογάν
Στους δρόμους έχουν βγεί  οι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο άκουσμα της νίκης του και πανηγυρίζουν το αποτέλεσμα.

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού
Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού, είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», πρόσθεσε.

Μικρότερη η συμμετοχή στις κάλπες
Όσον αφορά την συμμετοχή, η συμμετοχή φαίνεται πως ήταν λίγο πιο χαμηλη αυτή τη φορά σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν η συμμετοχή να έφτασε το 85% έναντι του 89% στις 14 Μαϊου. Η χαμηλότερη προσέλευση πιθανότατα να οφείλεται στην μικρότερη συμμετοχή των Κούρδων.

Ο πρόεδρος της Σερβίας συνεχάρη τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνεχάρη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό για την «εκλογική νίκη».

Συγχαρητήρια Όρμπαν σε Ερντογάν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν έδωσε συγχαρητήρια στον Ερντογάν για τη νίκη του στις τουρκικές εκλογές και την χαρακτήρισε «αδιαμφισβήτητη».


Συγχαρητήρια σε Ερντογάν από τον εμίρη του Κατάρ
«Αγαπητέ μου αδερφέ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγχαρητήρια για τη νίκη σου και σου εύχομαι επιτυχία στη νέα σου θητεία και να πετύχεις σε αυτήν ό,τι φιλοδοξεί ο αδελφός τουρκικός λαός…», τονίζει σε ανάρτησή του ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι.


Συγχαρητήρια από τον Λίβυο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα
Για μια εκλογική νίκη η οποία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του τουρκικού λαού στις επιτυχημένες πολιτικές του Ερντογάν, μιλά ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook