Τα νερά παρασύρουν κτίρια στη Χερσώνα , φόβοι για τεράστια οικολογική καταστροφή, πάνω από 17.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η ανατίναξη του μεγάλου φράγματος Καχόβκα στον ποταμό Δνείπερο στην περοχή της Χερσώνας της Ουκρανίας, που είναι υπό ρωσική κατοχή, δημιουργεί φόβους για βιβλική καταστροφή.

Από τον τεράστιο όγκου του νερού, κινδυνεύει και η Κριμαία, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα βορειότερα από το φράγμα.

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή. Η Μόσχα προκαλεί μαζικό οικολογικό όλεθρο, λέει το Κίεβο και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με νέες εκρήξεις, πιθανώς από νάρκες.

«Το φράγμα ναρκοθετήθηκε. Το ναρκοθέτησαν και το ανατίναξαν οι Ρώσοι εισβολείς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπογενή οικολογική καταστροφή στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Για σαμποτάζ των Ουκρανών με σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μιλά η Μόσχα.

«Προφανώς αυτή η πράξη δολιοφθοράς συνδέεται με το γεγονός ότι οι Ουκρανοί, που ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας επιθετικές ενέργειες, δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Οι ουκρανικές Αρχές εκκενώνουν τα χωριά στη δυτική όχθη του Δνείπερου. Οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις που ελέγχουν την ανατολική όχθη του μεγάλου ποταμού, λένε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όμως και εκείνοι απομακρύνουν τον πληθυσμό.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για το μέγεθος της καταστροφής: Τις 20.000 φτάνουν οι κάτοικοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, 25.000 αναμένεται να λάβουν οδηγία να εκκενώσουν τις περιοχές τους και 40.000 ακόμα θεωρούνται ότι είναι σε κίνδυνο από τις εκτεταμένες πλημμύρες.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook