Η σορός του πρόκειται να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί σε μαυσωλείο – Ισχυρή αστυνομική παρουσία και ελεύθεροι σκοπευτές επιτηρούν τον χώρο

Πλήθος κόσμου σπεύδει στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η κηδεία του «Καβαλιέρε» ξεκίνησε στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος), με αρκετούς πολίτες να φτάνουν από νωρίς στην περιοχή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

https://www.youtube.com/watch?v=5gynZxApr18&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2F&source_ve_path=OTY3MTQ&feature=emb_imp_woyt

Ποιοι θα μπουν στον ναό
Οι πολίτες αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Μπερλουσκόνι στην είσοδο του ναού, όπου θα μεταφερθεί το φέρετρό του, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος για τα πρόσωπα που θα περάσουν στο εσωτερικό του ναού.

Οι υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν μέσω από τις γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στην πλατεία, είδαν εικόνες από το φέρετρο να βγαίνει από το Άρκορε. «Υπάρχει μόνον ένας πρόεδρος» φώναξε ένας υποστηρικτής.

Στο εσωτερικό του Ντουόμο θα εισέλθουν περισσότερα από 2.000 άτομα, μεταξύ των οποίων θα είναι η οικογένεια του εκλιπόντος, αλλά και στελέχη των ιταλικών Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη σειρά θα καθίσουν η μεγαλύτερη κόρη του Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και, στη δεύτερη σειρά, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου θα βρεθεί και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, καθώς και όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, θα αποχαιρετήσουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Μάριο Ντράγκι, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και αρχηγοί ξένων κρατών.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook