Η πρώτη φωτογραφία από το σημείο αναζήτησης του αγνοούμενου υποβρυχίου Titan ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνοντας το διασωστικό πλοίο Deep Energy – την τελευταία ελπίδα στο συνεχιζόμενο «κυνήγι» του σκάφους – στη μέση του Ατλαντικού.

Το σκάφος διάσωσης Deep Energy συμμετέχει στην περιπετειώδη αποστολή καθώς η παροχή οξυγόνου στο χαμένο υποβρύχιο μειώνεται και φτάνει για 24 ώρες.

Ωστόσο η ελπίδα αναπτερώθηκε αφότου ακούστηκαν χτυπήματα από την άβυσσο του Ατλαντικού Ωκεανού, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Αυτή η εικόνα που κοινοποιήθηκε από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ είναι η πρώτη από τον τοπο αναζήτησης, περίπου 900 μίλια μακριά από τις ακτές των ΗΠΑ. Δείχνει το Deep Energy, ένα σκάφος διάσωσης που έχει αναπτύξει απομακρυσμένα υποβρύχια για να αναζητήσουν το χαμένο βαθυσκάφος Τιτάνα.

Το υποβρύχιο έχασε την επικοινωνία του με τον χειριστή του, την OceanGate Expeditions, λιγότερο από δύο ώρες μετά την κατάδυσή του στο διάσημο ναυάγιο την Κυριακή, με πέντε άτομα επί του σκάφους.

Μια αχτίδα ελπίδας φώτισε τη ζοφερή αναζήτηση χθες, όταν το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι είχαν εντοπιστεί ήχοι «χτυπήματος» κάτω από το νερό.

Παραμένει ασαφές εάν το χτύπημα προήλθε από το υποβρύχιο, αλλά τώρα έχει γίνει το «επίκεντρο» της αποστολής.
Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι το γεγονός ότι ανιχνεύθηκαν ακόμη και οι ήχοι θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το υποβρύχιο είναι πιο κοντά στην επιφάνεια από ό,τι αρχικά υπολόγιζαν.

Ο ειδικός σε υποβρύχια έρευνα και διάσωση Φρανκ Όουεν είπε στο BBC ότι οι ελπίδες του για ανάκαμψη αυξήθηκαν «κατά κάποιο μέγεθος» όταν άκουσε ότι ανιχνεύθηκαν οι θόρυβοι.

Πηγή: DailyMail

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook