Τραγικός επίλογος για το χαμένο υποβρύχιο Titan με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ να ανακοινώνει ότι έχει βρεί πολλά μέρη του εκτιμώντας ότι οι επιβάτες που ήταν μέσα πέθαναν ακαριαία.

Όπως ειπώθηκε βρέθηκαν πέντε κομμάτια από το υποβρύχιο Τιτάνα – συμπεριλαμβανομένου του κύριου σώματος του κύτους του.

Το υποβρύχιο υπέστη «καταστροφική έκρηξη» μόλις 1.600 πόδια από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού, ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη η Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Οι επιβάτες σκοτώθηκαν ακαριαία αλλά είναι αμφίβολο εάν μπορούν να ανακτηθούν από τα βάθη του Ωκεανού τα πτώματα τους.

Θραύσματα του θρυμματισμένου υποβρύχιου βρέθηκαν 500 μέτρα (1.600 πόδια) από την πλώρη του Τιτανικού σε «καθαρό» κομμάτι του βυθού του Ωκεανού.

Τα συντρίμμια του χαμένου υποβρυχίου εντόπισε το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο βαθέων υδάτων από το καναδικό πλοίο Horizon Arctic.

Δείτε βίντεο από τις ανακοινώσεις της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ 

«Τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες», δήλωσε ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ της αμερικανικής ακτοφυλακής, ο οποίος ηγείται των ερευνών για το Titan και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η αμερικανική ακτοφυλακή θα μπορέσει να εντοπίσει τις σορούς των θυμάτων.

Πρόκειται για ένα απίστευτα αδυσώπητο περιβάλλον, δήλωσε ο Paul Hankin, ειδικός στη βαθιά θαλάσσια αναζήτηση, ο οποίος είπε ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν την περιοχή στο βυθό εκεί όπου βρήκαν τα συντρίμμια αλλά δεν μπορεί να απαντήσει αν θα μπορέσουν να βρούν τις σορούς των επιβατών.

Ο υποναύαρχος Μάουγκερ δήλωσε ότι στο σημείο βρίσκονται εννέα σκάφη, καθώς και ιατρικό προσωπικό και άλλοι τεχνικοί. «Θα αρχίσουμε να αποσύρουμε το προσωπικό και τα σκάφη από το σημείο κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών. Αλλά θα συνεχίσουμε τις απομακρυσμένες επιχειρήσεις στον πυθμένα της θάλασσας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μήκους 6,7 μέτρων «Titan», που ανήκε στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ήταν: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook