Yποβρύχιο Titan: Ο Καναδάς ξεκίνησε έρευνες για τα αίτια της καταστροφής – «Οι οικογένειες των θυμάτων θέλουν απαντήσεις»
Δύο έρευνες διεξάγουν αρμόδιες αρχές του Καναδά για τα αίτια της καταστροφικής έκρηξης στο υποβρύχιο Titan, κοντά στο ναυγάγιο του Τιτανικού, όπου έχασαν τη ζωή οι πέντε επιβάτες του.
Οι αρχές του Καναδά άρχισαν χθες, Σάββατο, έρευνες για το δυστύχημα με το «Titan», το ιδιωτικό βαθυσκάφος που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Βόρειο Ατλαντικό την περασμένη Κυριακή με πέντε επιβαίνοντες.
Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πέντε επιβαίνοντες του Titan, έχασαν τη ζωή τους ακαριαία όταν προκλήθηκε η «καταστροφική έκρηξη» και πιο συγκεκριμένα ενδόρρηξη του υποβρυχίου.
Το Γραφείο Ασφαλείας των Μεταφορών του Καναδά (BST) «άρχισε έρευνα για την ασφάλεια (…) σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό που αφορά το πλοίο Polar Prince», το καναδικό σκάφος επιφανείας του «Titan», το οποίο είχε μεταφέρει το βαθυσκάφος για την κατάδυσή του κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του Γραφείου Κάθι Φοξ.
Οι έρευνες αυτού του είδους διαρκούν συνήθως από 18 ως 24 μήνες, αλλά το BST θα προσπαθήσει να “προχωρήσει πιο γρήγορα διότι γνωρίζουμε ότι όλος ο κόσμος αναζητεί απαντήσεις, κυρίως οι οικογένειες”, πρόσθεσε.
Ομάδα του BST έφτασε στο Σεντ-Τζονς στη Νέα Γη και «εξετάζει το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό και το ναυάγιο, συγκεντρώνει μαρτυρίες αυτοπτών και συλλέγει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία», συμπλήρωσε.
Το BST είναι ο οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με τις έρευνες για τα αεροπορικά, σιδηροδρομικά και ναυτικά δυστυχήματα με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών. Δεν αποφαίνεται σχετικά με αστικές ή ποινικές ευθύνες.
Δεύτερη ξεχωριστή έρευνα ξεκίνησε η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά (GRC)
Οι ερευνητές «άρχισαν να εξετάζουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο των πέντε ανθρώπων που επέβαιναν στο βαθυσκάφος», ανακοίνωσε χθες ο Κεντ Όσμοντ, αξιωματούχος της GRC στην επαρχία Νέας Γης και Λαμπραντόρ.
Η έρευνα αυτή αναμένεται να αποτιμήσει «αν αιτιολογείται ή όχι μια πλήρης έρευνα της GRC», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «τέτοιου είδους έρευνα θα διεξαχθεί μόνον αν η εξέτασή μας των συνθηκών δείξει ότι μπορεί να έχει παραβιαστεί η ομοσπονδιακή ή η επαρχιακή νομοθεσία».
Ολες οι Ειδήσεις
- «Chef στην κουζίνα σας» με τον Βαγγέλη Δρίσκα: HachisParmentier, τιραμισούκι και πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι – Σάββατο και Κυριακή στις 14:45 στο OPEN
- LINGO: Το παιχνίδι-μανία επιστρέφει στο Star με τον Νίκο Μουτσινά! Πρεμιέρα Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 18.25 στο Star
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Δεν μου λείπει ιδιαίτερα η τηλεόραση, έχω αφοσιωθεί στα παιδάκια μου
- Λευτέρης Πετρούνιας – Βασιλική Μιλλούση: Επέτειος γάμου για το ζευγάρι – «Πέντε χρόνια μιας τρελής διαδρομής…» – Φωτογραφίες
- Stoiximan Super Cup 2026: Ένα διήμερο έντονης μπασκετικής δράσης- Σάββατο 26 και 27 Σεπτεμβρίου στον ΣΚΑΪ
- Κουλκουδίνας: «Όποιος δεν αντέχει να πληρώνει για καύσιμα να χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και προκάλεσε αντιδράσεις (βίντεο)
- Έκρηξη στην Πλάκα: Αγωνία και ολονύχτια μάχη για τους 6 αγνοούμενους – Βρέθηκαν τσάντα, βαλίτσα και διαβατήρια των τουριστών στα συντρίμμια του κτιρίου (βίντεο)
- «Μπλε Ώρες»: Ο Άγγελος γίνεται έξαλλος με την Εύα – Απόψε, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook