Yποβρύχιο Titan: Ο Καναδάς ξεκίνησε έρευνες για τα αίτια της καταστροφής – «Οι οικογένειες των θυμάτων θέλουν απαντήσεις»
Δύο έρευνες διεξάγουν αρμόδιες αρχές του Καναδά για τα αίτια της καταστροφικής έκρηξης στο υποβρύχιο Titan, κοντά στο ναυγάγιο του Τιτανικού, όπου έχασαν τη ζωή οι πέντε επιβάτες του.
Οι αρχές του Καναδά άρχισαν χθες, Σάββατο, έρευνες για το δυστύχημα με το «Titan», το ιδιωτικό βαθυσκάφος που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Βόρειο Ατλαντικό την περασμένη Κυριακή με πέντε επιβαίνοντες.
Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πέντε επιβαίνοντες του Titan, έχασαν τη ζωή τους ακαριαία όταν προκλήθηκε η «καταστροφική έκρηξη» και πιο συγκεκριμένα ενδόρρηξη του υποβρυχίου.
Το Γραφείο Ασφαλείας των Μεταφορών του Καναδά (BST) «άρχισε έρευνα για την ασφάλεια (…) σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό που αφορά το πλοίο Polar Prince», το καναδικό σκάφος επιφανείας του «Titan», το οποίο είχε μεταφέρει το βαθυσκάφος για την κατάδυσή του κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του Γραφείου Κάθι Φοξ.
Οι έρευνες αυτού του είδους διαρκούν συνήθως από 18 ως 24 μήνες, αλλά το BST θα προσπαθήσει να “προχωρήσει πιο γρήγορα διότι γνωρίζουμε ότι όλος ο κόσμος αναζητεί απαντήσεις, κυρίως οι οικογένειες”, πρόσθεσε.
Ομάδα του BST έφτασε στο Σεντ-Τζονς στη Νέα Γη και «εξετάζει το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό και το ναυάγιο, συγκεντρώνει μαρτυρίες αυτοπτών και συλλέγει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία», συμπλήρωσε.
Το BST είναι ο οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με τις έρευνες για τα αεροπορικά, σιδηροδρομικά και ναυτικά δυστυχήματα με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών. Δεν αποφαίνεται σχετικά με αστικές ή ποινικές ευθύνες.
Δεύτερη ξεχωριστή έρευνα ξεκίνησε η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά (GRC)
Οι ερευνητές «άρχισαν να εξετάζουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο των πέντε ανθρώπων που επέβαιναν στο βαθυσκάφος», ανακοίνωσε χθες ο Κεντ Όσμοντ, αξιωματούχος της GRC στην επαρχία Νέας Γης και Λαμπραντόρ.
Η έρευνα αυτή αναμένεται να αποτιμήσει «αν αιτιολογείται ή όχι μια πλήρης έρευνα της GRC», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «τέτοιου είδους έρευνα θα διεξαχθεί μόνον αν η εξέτασή μας των συνθηκών δείξει ότι μπορεί να έχει παραβιαστεί η ομοσπονδιακή ή η επαρχιακή νομοθεσία».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιωάννα Τούνη – Ξεσπά για την απεργία των ταξί: Αναγκάστηκε να… περπατήσει μισή ώρα με γόβες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Βίντεο
- Μάγια Κάλλας σε Αραγτσί : Προτεραιότητα η ασφαλής διέλευση από το Στενό του Ορμούζ
- Τα λύματα της Αθήνας αποκαλύπτουν «έκρηξη» στην χρήση κοκαΐνης με αύξηση 64% μέσα σε έναν χρόνο!
- Το Ιράν έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Κατάρ σε αντίποινα για τις ισραηλινές ενεργειακές επιθέσεις (Βίντεο)
- Εμφανίστηκε με νέα γραπτή δήλωση ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα πληρώσουν πολύ σύντομα»
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος για τη δολοφονία 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά – Επιμένει ότι ήταν σε άμυνα (βίντεο)
- Γιώργος Τσαλίκης: Λίγο πολύ ξέραμε τον κλοιό που είχε δημιουργήσει γύρω από την Αγγελική Ηλιάδη ο Μπάμπης Λαζαρίδης (βίντεο)
- Αγγελική Ηλιάδη για τη δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη: Η μία σφαίρα με βρήκε στο στόμα και η άλλη στο πόδι (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook