Δέκα μέρες μετά την τραγωδία με την καταστροφική έκρηξη στο υποβρύχιο Titan, κάποια από τα συντρίμμια βρέθηκαν στα βάθη του Ωκεανού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καναδά.

Το υποβρύχιο Titan το οποίο χάθηκε την περασμένη εβδομάδα με πέντε επιβαίνοντες σε κατάδυση προς το ναυάγιο του «Τιτανικού», υπέστη μια καταστροφική έκρηξη και συνεθλίβη στα 12.500 πόδια στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Τμήματα από το μοιραίο υπιοβρύχιο βρήκε η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ που ερευνά στο σημείο και μεταφέρθηκαν σήμερα από το πλοίο Horizon Arctic στην προβλήτα της Καναδικής Ακτοφυλακής στο St John’s, Newfoundland.

Καλύφθηκαν γρήγορα με μεγάλους μουσαμάδες προτού ανυψωθούν με γερανούς σε φορτηγά που τους μετέφεραν για αξιολόγηση. Τα κομμάτια περιελάμβαναν ένα μεγάλο, λευκό τμήμα από κυρτό μέταλλο. Ένα άλλο αντικείμενο ήταν γεμάτο καλώδια και άλλα μηχανικά μέρη του υποβρυχίου Titan

Καταστροφικές συνθήκες

Ειδικοί είχαν εξηγήσει ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας υποδηλώνουν «καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης».

Την ονόμασαν «εσωτερική κατάρρευση» ή «ενδόρρηξη» (implosion) και σύμφωνα με τους ειδικούς το υποβρύχιο καταστράφηκε σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι πέντε επιβάτες πέθαναν ακαριαία χωρίς να καταλάβουν τίποτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook