Οι «Ιβάν και Χέιλι» ταυτοποιήθηκαν από τις ιταλικές αρχές και μπορεί σύντομα να έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Ο τουρίστας που χάραξε τα ονόματα του ίδιου και της κοπέλας του στο Κολοσσαίο, προκαλώντας οργή για τον βανδαλισμό του εμβληματικού μνημείου της Ρώμης, ταυτοποιήθηκε από την ιταλική αστυνομία και αναζητείται στη Βρετανία ενώ γίνεται σε βάρος του προανάκριση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο νεαρός «πρωταγωνιστής» του εξοργιστικού βίντεο που τράβηξε ένας Αμερικανός τουρίστας και έγινε viral στα social media, με εκατομμύρια ανθρώπους να το βλέπουν ονομάζεται Ιβάν Ντιμιτρόφ (αλλά χρησιμοποιεί και το επίθετο Χόκινς), είναι 27 ετών και εργάζεται ως γυμναστής και ντελιβεράς στο Μπρίστολ, στη Βρετανία .

Η σύντροφος του Χέιλι Μπρέισι, έχει εταιρία με είδη υγιεινής διατροφής κοντά στο γυμναστήριο που διατηρεί ο Ιβάν.


Η φράση «Ιβάν και Χέιλι 23» που καταγράφηκε να χαράσσει με τα κλειδιά του στο Κολοσσαίο, μια πράξη εξαιρετικά ασεβής απέναντι στο γνωστό μνημείο ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών, μπορεί να στοιχίσει στον νεαρό άνδρα πολύ ακριβά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο βανδαλισμός ιστορικών μνημείων στην Ιταλία τιμωρείται με τσουχτερό πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ και μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Ήδη οι αστυνομικές ιταλικές τον αναζητούν στο Μπρίστολο αλλά δεν τον έχουν βρεί αυτό και την σύντροφο του.

Εν τω μεταξύ, σε δήλωση του ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο είπε: «Είμαι ευγνώμων στους αστυνομικούς που εντόπισαν αμέσως τον φερόμενο ως δράστη της απολίτιστης και παράλογης πράξης που διαπράχθηκε στο Κολοσσαίο. Μια πράξη που έχει προσβάλει όλους όσους σε όλο τον κόσμο εκτιμούν την αξία της αρχαιολογίας, των μνημείων και της ιστορίας. «Τώρα ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει τον δρόμο της εφαρμόζοντας αυστηρά τους νόμους. Αν έρθει σε δίκη, το Υπουργείο Πολιτισμού θα εμφανιστεί ως πολιτικός διάδικος», κατέληξε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού.

Η μητέρα της Χέϊλι είπε στη MailOnline: «Όχι, δεν μπορεί να είναι σωστό. Δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Κάνει διακοπές στην Ιταλία. Ο Ιβάν είναι ο σύντροφός της και είναι και οι δύο μακριά ». Ο πατέρας της αρνήθηκε να σχολιάσει όταν πλησίασε η MailOnline λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα να πω».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook