Για «απόπειρα δολοφονίας απερίγραπτης δειλίας», έκανε λόγο ο δημάρχος της μικρής πόλη Λ' Αΐ-λε-Ροζ, κοντά στο Παρίσι για την επίθεση στο σπίτι του από διαδηλωτές, πέμπτη μέρα των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία.

Στόχος επίθεσης έγινε το σπίτι του δημάρχου της μικρής πόλη Λ’ Αΐ-λε-Ροζ, κοντά στο Παρίσι, τα ξημερώματα της Κυριακής, στη διάρκεια της πέμπτης συνεχόμενης νύχτας ταραχών στη Γαλλία, μετά το θάνατο από πυρά αστυνομικού του 17χρονου Ναέλ που κηδεύτηκε χτες το απόγευμα.

Η επίθεση στο σπίτι του δημάρχου ενώ ήταν μέσα η γυναίκα του και τα παιδιά του έγινε γνωστή σήμερα από τη νομαρχία και τον ίδιο τον δήμαρχο.

Περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα (02:30 ώρα Ελλάδας), την ώρα που ο δήμαρχος Βενσέν Ζανμπρέν βρισκόταν στο δημαρχείο, ταραξίες «έριξαν αυτοκίνητο στο σπίτι (μου) προτού το πυρπολήσουν», ανέφερε ο δήμαρχος στο Twitter.

Η σύζυγός του και ένα από τα δύο μικρά παιδιά του «τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο Ζανμπρέν ο οποίος έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας απερίγραπτης δειλίας».

719 προσαγωγές – «Πιο ήσυχη» η χτεσινή νύχτα λένε οι αρχές 
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία προχώρησε σε 719 προσαγωγές, αν και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν επεσήμανε ότι η χθεσινή νύκτα ήταν «πιο ήσυχη» σε σχέση με τις προηγούμενες.
Σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, χθες τραυματίστηκαν 45 αστυνομικοί και χωροφύλακες, πυρπολήθηκαν 577 οχήματα και 74 κτίρια, ενώ καταγράφηκαν 871 πυρκαγιές σε δρόμους.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύκτα το υπουργείο είχε αναπτύξει στους δρόμους 45.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες, εκ των οποίων 7.000 στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια, ενώ ενισχύσεις έχουν σταλεί στη Μασσαλία και τη Λιόν, όπου έχουν σημειωθεί τα πιο βίαια επεισόδια.

Στα social media κυκλοφορεί βίντεο που φέρεται να δείχνει τη σύλληψη ενός 9χρονου παιδιού, ωστόσο η γνησιότητά του δεν έχει επαληθευτεί.

Κινέζοι τουρίστες τραυματίστηκαν από πέτρες στη διάρκεια επεισοδίων
Το γενικό προξενείο της Κίνας στη Μασσαλία υπέβαλε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καθώς λεωφορείο που μετέφερε ομάδα Κινέζων τουριστών στην πόλη δέχθηκε επίθεση με πέτρες την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροί τραυματισμοί.

Στη διαμαρτυρία του το κινεζικό προξενείο ζητεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Κινέζων πολιτών και της περιουσίας τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook