Η περιουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι , σύμφωνα με το Forbes, ανερχόταν σε 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την διαθήκη του που έδωσε στη δημοσιότητα το ιταλικό πρακτορείο ANSA οι επιχειρήσεις του περνούν στα 5 του παιδιά, ενώ στην τελευταία σύντροφο του άφησε 100 εκατομμύρια ευρώ και άλλα τόσα στον αδελφό του.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό στη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προβλέπεται ότι το 53% της εταιρίας Fininvest, η οποία διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, στο εξής θα ανήκει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Καβαλιέρε, την Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο.

Τα τρία μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα κατέχουν τη μειοψηφία των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.

Το πρακτορείο Αnsa προσθέτει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διαθήκη του όρισε να δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον αδελφό του, τον Πάολο, και άλλα 100 στην τελευταία του σύντροφο, την Μάρτα Φασίνα. Στον στενό του συνεργάτη και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελλ’ Ούτρι, ο Μπερλουσκόνι άφησε   30 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαθήκη φέρει ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται: «Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα το πρωί, οι μετοχές των εταιριών του ομίλου του σημείωσαν πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Πώς μοίρασε την περιουσία στα παιδιά του

Η Μαρίνα και ο Πιερ Σίλβιο είναι τα παιδιά που απέκτησε ο Μπερλουσκόνι από τον πρώτο του γάμο με την Κάρλα Νταλ’ Όλιο. Πλέον από κοινού θα κατέχουν το 53%, ενώ μέχρι πρότινος ο καθένας κατείχε το 7,65%. Τα άλλα τρία παιδιά του, Λουίτζι, Ελεονόρα και Μπάρμπαρα, από τον δεύτερο γάμο του με τη Βερόνικα Λάριο, θα ελέγχουν από κοινού το υπόλοιπο 47%, ενώ προηγουμένως κατείχαν το 21,42%.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, που πέθανε στις 12 Ιουνίου σε ηλικία 86 ετών ήλεγχε το 61,21% της Fininvest.

Η περιουσία του, σύμφωνα με το Forbes, ανερχόταν σε 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Πάντως, ο ίδιος δεν έδωσε τον απόλυτο έλεγχο σε κανένα παιδί του ατομικά.

Η ανακοίνωση της Fininvest επιβεβαιώνει ότι το περιεχόμενο της διαθήκης κοινοποιήθηκε στους κληρονόμους την Τετάρτη. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου ελέγχει πλήθος εταιρειών, μεταξύ των οποίων τον τηλεοπτικό όμιλο MediaForEurope (πρώην Mediaset), του οποίου ηγείται ο Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον εκδοτικό οίκο Mondadori, του οποίου προεδρεύει η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, και την τράπεζα Mediolanum.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook