Κατακραυγή έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστηρίου ότι το «χαιδολόγημα» διάρκειας έως 10 δευτερολέπτων δεν είναι αδίκημα και άρα καταδικαστέο.

Ιταλοί έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο διαμαρτυρίας μετά την απόφαση δικαστηρίου που αθώωσε άνδρα επειδή θώπευσε μαθήτρια για λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Άνδρες και γυναίκες ανεβάζουν βίντεο ακόμα και με την μορφή σατυρικών σκετς εκφράζοντας την οργή τους για την απόφαση του δικαστηρίου, στην Ιταλία.

Το κύμα της διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την υπόθεση μιας 17χρονης μαθήτριας σε λύκειο της Ρώμης.

Το κορίτσι κατήγγειλε τον 66χρονο επιστάτη του σχολείου πως την παρενόχλησε σεξουαλικά. Όπως περιέγραψε στους δικαστές καθώς ανέβαινε τη σκάλα για να επιστρέψει από το διάλειμμα στην τάξη, ένιωσε κάποιον να αγγίζει τους γλουτούς της.

Όταν γύρισε έντρομη είδε τον επιστάτη και η απάντηση που δέχθηκε ήταν ότι αστειευόταν.

Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2022 όμως ο άνδρας αθωώθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση καθώς σύμφωνα με τους δικαστές η συμπεριφορά του «δεν μπορεί να κριθεί ως εγκληματική» αφού η πράξη διήρκεσε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα.

Η απόφαση έχει φέρει αντιδράσεις ακόμα και από επωνύμους της χώρας όπως ο ηθοποιός Πάολο Καμίλι, όπως μεταδίδει το MEGA.
Το βίντεό του αναδημοσιεύτηκε και από την Κιάρα Φεράγκνι, την πιο διάσημη influencer της Ιταλίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook