Σε ρυθμούς καύσωνα η Ευρώπη: Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Ισπανία & Ιταλία – Έως & 48 βαθμούς ο υδράργυρος
Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι θερμότεροι μήνες που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη με τις θερμοκρασίες να χτυπούν «κόκκινο»
Το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ελλάδα, σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη, με θερμοκρασίες ρεκόρ να σημειώνονται στη γειτονική Ιταλία και στην Ισπανία, όπως επίσης σε Γαλλία και Κροατία.
Ισπανία
Πολλές πόλεις της Ισπανίας βρίσκονται για αρκετές ημέρες σε θερμοκρασίες των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ πρόσφατες μετρήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας έδειξαν ότι η θερμοκρασία εδάφους είναι πολύ μεγαλύτερη.
Οι Αρχές κάνουν αυστηρές συστάσεις στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τις ώρες που η θερμοκρασία κορυφώνεται, ενώ επαγγέλματα τα οποία είναι εκτεθειμένα στη ζέστη θα έχουν παύση εργασιών.
Ιταλία
Παρόμοια η εικόνα και στην Ιταλία, με τις Αρχές να κάνουν αυστηρές συστάσεις στους πολίτες τους και πληθώρα εργασιών να αναβάλλονται.
Σήμερα στη Σικελία αναμένονται θερμοκρασίες έως και άνω των 48 βαθμών Κελσίου, καύσωνας ο οποίος αναμένεται να ταλαιπωρήσει αρκετές ημέρες.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος «δυστυχώς γίνονται το νέο φυσιολογικό», προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Οι περίοδοι έντονης ζέστης συμβαίνουν στο πλαίσιο των φυσικών καιρικών συνθηκών, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται πιο συχνές, πιο έντονες και διαρκούν περισσότερο λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να δημιουργήσουμε Διακομματική επιτροπή στη Βουλή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα
- Κυψέλη: Τρείς φορές είχε συλληφθεί η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της στο Γυμνάσιο – Είχε επιτεθεί και σε άλλη 14χρονη με κουζινομάχαιρο – «Φοβόμουν για τη ζωή μου» λέει αυτόπτης μάρτυρας (βίντεο)
- Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την παράσταση
- ΚΕΔΕ: Κλειστοί όλοι οι δήμοι της χώρας
- Θεσσαλονίκη: 55χρονη κατηγορείται ότι βίαζε τον γιο της οικιακής βοηθού της από την ηλικία των 9 ετών
- Μιχάλης Κατρίνης: Ο μικρός μου γιος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, ο νόμος ισχύει για όλους
- «Άκυρο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο λέει ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής – Ανοίγει ο διάλογος με Ελλάδα, Αίγυπτο και Τουρκία
- Ελένη Φουρέϊρα: Διήμερη «απόδραση» στην Κωνσταντινούπολη – Φωτογραφίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook