Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι θερμότεροι μήνες που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη με τις θερμοκρασίες να χτυπούν «κόκκινο»

Το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ελλάδα, σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη, με θερμοκρασίες ρεκόρ να σημειώνονται στη γειτονική Ιταλία και στην Ισπανία, όπως επίσης σε Γαλλία και Κροατία.

Ισπανία
Πολλές πόλεις της Ισπανίας βρίσκονται για αρκετές ημέρες σε θερμοκρασίες των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ πρόσφατες μετρήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας έδειξαν ότι η θερμοκρασία εδάφους είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι Αρχές κάνουν αυστηρές συστάσεις στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τις ώρες που η θερμοκρασία κορυφώνεται, ενώ επαγγέλματα τα οποία είναι εκτεθειμένα στη ζέστη θα έχουν παύση εργασιών.

Ιταλία
Παρόμοια η εικόνα και στην Ιταλία, με τις Αρχές να κάνουν αυστηρές συστάσεις στους πολίτες τους και πληθώρα εργασιών να αναβάλλονται.

Σήμερα στη Σικελία αναμένονται θερμοκρασίες έως και άνω των 48 βαθμών Κελσίου, καύσωνας ο οποίος αναμένεται να ταλαιπωρήσει αρκετές ημέρες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος «δυστυχώς γίνονται το νέο φυσιολογικό», προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Οι περίοδοι έντονης ζέστης συμβαίνουν στο πλαίσιο των φυσικών καιρικών συνθηκών, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται πιο συχνές, πιο έντονες και διαρκούν περισσότερο λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook