Θερμοκρασίες –φωτιά φέρνει ο καύσωνας σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ στην Ισπανία στα Κανάρια Νησιά μαίνεται η φωτιά.

Τροπικές θερμοκρασίες σημειώνονται στη λεκάνη της Μεσογείου αλλά και μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.Τους 48 βαθμούς «άγγιξε» το θερμόμετρο στη Σικελία και τη Σαρδηνία. Θερμοκρασίες “φωτιά” και στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου άστεγοι εμφάνισαν εγκαύματα τρίτου βαθμού από τη ζέστη με τη θερμόμετρο να δείχνει πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου .

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες μέρες θα καταρριφθούν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που κρατούν εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι παραλίες είναι γεμάτες, ενώ κόκκινος συναγερμός παραμένει σε ισχύ για 16 περιοχές της χώρας.

Οι αρχές πάντως κάνουν έκκληση στον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις. Γεμάτες οι παραλίες και στη Γαλλία, όπου στο νότο από τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανέβει σημαντικά το θερμόμετρο με 40άρια σε πολλές περιοχές όπως η Τουλούζη και η Λυών.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συνθήκες ανάλογες αντιμετωπίζει και η Κύπρος, με τους κατοίκους να έχουν σπεύσει στις παραλίες για να δροσιστούν. Όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας 90 ετών πέθανε από θερμοπληξία.

Στην Τσεχία στους 37 βαθμούς έχει φτάσει το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές. Την ίδια ώρα στους αυτοκινητοδρόμους της Κροατίας επικρατεί μποτιλιάρισμα με τον κόσμο να συρρέει στα παράλια για μια ανάσα δροσιάς.

Κόκκινος συναγερμός στις ΗΠΑ

Το 1/4 του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, με τον καύσωνα που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας να φθάνει τις επόμενες ώρες στην κορύφωσή του.

Στην Αριζόνα το θερμόμετρο έφτασε τους 48 βαθμούς παρά την απίστευτη ζέστη. Τουρίστες σπεύδουν να επισκεφτούν την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει πάνω από τους 54 βαθμούς, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Στη Νότια Κορέα τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο παγιδεύτηκαν κάτω από γέφυρα όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Ήδη οι αρχές έχουν ανασύρει πτώματα, με τις προσπάθειες διάσωσης να συνεχίζονται. Η χώρα αντιμετωπίζει τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 115 ετών. Ενώ στην Ιαπωνία οι περιοχές στα ανατολικά και δυτικά αντιμετωπίζουν κύμα καύσωνα με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 βαθμούς.

Πηγή: ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook