Ερντογάν: Νοίκιαζε drone για δασοπυρόσβεση από εταιρεία του γαμπρού του έναντι 1,2 εκατ. λιρών την ημέρα
Πρωταγωνιστής σε οικονομικό σκάνδαλο φέρεται να είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γαμπρό του.
Η Baykar, η εταιρεία του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρού του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να μίσθωνε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) στο κράτος έναντι 1,2 εκατομμυρίων λιρών ημερησίως για το καθένα (περίπου 40.000 ευρώ), όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (28/07).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αντιπολιτευόμενου Halk TV της Τουρκίας η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται ότι ενοικίαζε drones για δασοπυρόσβεση, έναντι του ποσού του 1,2 εκατ. ευρώ την ημέρα(περίπου 40.000 ευρώ), από την εταιρεία του γαμπρού του, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.
Τα drones τα οποία ενοικίαζε, προέρχονταν αποκλειστικά από την εταιρεία Baykar της οποίας πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος, είναι ο γαμπρός του.
Προεκλογικά ο ίδιος ο Ερντογάν είχε τοποθετηθεί για το θέμα: «Υποτίθεται ότι δίνω πλεονεκτήματα σε αυτούς (στην εταιρεία Baykar) χωρίς διαγωνισμό και ότι ζημιώθηκε το κράτος. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα σεντ που να έχει δοθεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή την κυβέρνηση του AKP».
Αποκαλύφθηκε ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών διενήργησε δύο χωριστούς διαγωνισμούς για την ενοικίαση έξι UAV τον Απρίλιο. Το συνολικό κόστος των δύο διαγωνισμών ήταν 287,6 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Halk TV. Πέντε από τα UAV ενοικιάστηκαν από την Baykar προς 183,6 εκατομμύρια λίρες, ενώ το τελευταίο από την Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) με 99,2 εκατομμύρια λίρες, όλα για να τοποθετηθούν σε αεροδρόμια στην Τουρκία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, υπερασπίστηκε τις συμφωνίες της εταιρείας του με την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο εν λόγω διαγωνισμός διεξήχθη με «διαφανή και ανοιχτό τρόπο». Είπε ότι η εταιρεία του πρόσφερε τη χαμηλότερη τιμή στον διαγωνισμό που έγινε από τη Διεύθυνση Δασών, γι’ αυτό είπε ότι η συμφωνία έγινε με εκείνους.
Gazetecilikte bir haber hazırlanırken karşı tarafa da söz hakkı tanınır diye biliyorum. Bize ulaşan, arayan, soran olmadı. Olsaydı anlatırdık. Bu gazetecilikten çok itibar suikasti…
Söz konusu ihale şeffaf ve açık bir şekilde yapılmıştır. Her bir vatandaş bu bilgilere… https://t.co/AIwuDRIOwq pic.twitter.com/MG9vXjDy1z
— Haluk Bayraktar (@haluk) July 29, 2023
Ολες οι Ειδήσεις
- Χριστίνα Μπόμπα: Η εντυπωσιακή μεταμφίεση για το Halloween – Φωτογραφίες
- Σαλαμίνα: Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι και σκότωσαν 75χρονη γυναίκα – Τη βρήκε νεκρή η κόρη της
- «Chef στην κουζίνα σας»: Στριφτάρια με σφολιάτα, πιπεριές και τυριά,σπιτικά ζυμαρικά και βελούδινο σοκολατένιο σουφλέ
- Στην αγκαλιά του Φάνη: Σάκης Τανιμανίδης και Ευτύχης Μπλέτσας, δύο ξεχωριστοί ταξιδιώτες – Απόψε στις 23:50 στον ΣΚΑΪ
- Καλαμάτα: Ροτβάιλερ κατασπάραξε τον ιδιοκτήτη του – Αστυνομικός σκότωσε τον σκύλο – Σοκαριστικό βίντεο
- Επίθεση Κασσελάκη στον Μπέο: Δεν μας απασχολεί τι κάνει στην τουαλέτα του ο απόπατος της κοινωνίας (βίντεο)
- Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Νεκρό 10χρονο κορίτσι που κατέρρευσε στο προαύλιο του σχολείου του
- Ο Μητσοτάκης στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, κ. Συμεών – «Εθνικό καθήκον μας το ενδιαφέρον για τη Μονή» (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook