Τουλάχιστον 55 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα στα αυτοκίνητά τους που εγκλωβίστηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στη θάλασσα, ενώ άλλοι πέθαναν στους δρόμους από ασφυξία.

Συγκλονιστικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες έρχονται στο φως για την πυρκαγιά στο νησί Μάουι της Χάβαης, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλές εκατοντάδες αγνοούνται.

Άνθρωποι που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες, πνίγονται από τους καπνούς σε βραχώδη ακτή στη Λαχάινα. Προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια και τελικά σώζονται από σκάφη που έσπευσαν στο σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA . Κάποιοι, περίμεναν τη σωτηρία επί ώρες.

«Έπρεπε να φύγουμε, αφήσαμε το αυτοκίνητό μας, εγώ η γυναίκα και τα πέντε παιδιά μου βουτήξαμε στον ωκεανό. Είμασταν όλοι εξουθενωμένοι και κάποια στιγμή ο ωκεανός άρχισε να παρασύρει τα παιδιά μου. Τότε αγκαλιαστήκαμε όλοι μαζί για να αντέξουμε. Είπα μέσα μου ‘δε θα πεθάνουμε έτσι. Είμαστε εδώ και θα μείνουμε ζωντανοί’».

Άλλοι επιζώντες περιγράφουν τις δραματικές ώρες που έζησαν προσπαθώντας να φτάσουν στις δύο εξόδους της πόλης.

«Είχαν πέσει στύλοι στον δρόμο, δέντρα. Ο κόσμος ούρλιαζε, δεν υπήρχε κανείς να μας πει τι να κάνουμε, πού να πάμε. Ο ουρανός ‘έβρεχε’ φωτιά».

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
Τουλάχιστον 55 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα στα αυτοκίνητά τους που εγκλωβίστηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στη θάλασσα, ενώ άλλοι πέθαναν στους δρόμους από ασφυξία.

«Η φωτιά εξαπλωνόταν σε όλο τον δρόμο. Δεν υπήρξε αληθινή προειδοποίηση για εκκένωση, αν και φαινόταν ότι θα καεί η πόλη μας. Ήρθε μια ειδοποίηση στο κινητό καθώς έμπαινα στο φορτηγάκι μου. Αυτή ήταν η μοναδική ειδοποίηση. Μπήκα στο αυτοκίνητο με τον σκύλο μου».

Η φωτιά στη Λαχάινα σταμάτησε στη θάλασσα αφού κατέκαψε την πόλη, όμως πυρκαγιές μαίνονται ακόμα σε άλλες περιοχές του νησιού Μάιου.

Οι Αρχές λένε ότι δεν έχουν αρχίσει ακόμα έρευνες στα καμένα σπίτια και καταστήματα. Τοπικές πηγές μιλούν για 1.000 αγνοούμενους, την ώρα που ο αρχηγός της αστυνομίας σημείωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:
«Ειλικρινά δεν ξέρουμε όσοι είναι οι αγνοούμενοι. Δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχει διαδίκτυο, ούτε ραδιόφωνο».

Χιλιάδες στα αεροδρόμια
Χιλιάδες τουρίστες συνωστίζονται στα αεροδρόμια για να φύγουν από το Μάουι ενώ στα καταφύγια υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

Η Όπρα Γουίνφρει, η οποία έχει εξοχικό στο Μάουι που γλύτωσε από τις φλόγες, έσπευσε στο πλευρό τους και προέτρεψε όλους να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook