To αφεντικό της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν στον κατάλογο των επιβατών που σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορία της Ρωσίας.

Την είδηση  ότι ο Γεβγένι Πριγκόζιν θεωρείται νεκρός, μετέδωσε το BBC σημειώνοντας ότι επρόκειτο για τζετ που μετέφερε συνολικά 10 άτομα, 7 επιβάτες και 3 μέλη του πληρώματος και είναι όλοι νεκροί.

Νωρίτερα, το κανάλι Telegram Grey Zone που συνδέεται με την ένοπλη μισθοφορική οργάνωση Wagner ανέφερε ότι το αεροσκάφος τύπου Embraer καταρρίφθηκε από  την αεράμυνα στην περιοχή Tver (Τβερ), βόρεια της Μόσχας.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές λέγεται ότι  οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν δύο κρότους πριν από τη συντριβή και είδαν ίχνη καπνού.

Το αεροσκάφος Embraer συνετρίβη στην περιοχή Τβερ ενώ πετούσε μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ότι έδειχνε το μικρό αεροσκάφος να ακολουθεί ένα σύννεφο καπνού πριν προσκρούσει στο έδαφος και τυλιχτεί στις φλόγες.

Δείτε βίντεο, το ιδιωτικό τζετ αμέσως μετά τη συντριβή:

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε ότι το αεροπλάνο, ένα ιδιωτικό Embraer Legacy, πήρε φωτιά όταν έπεσε στο έδαφος, προσθέτοντας ότι είχαν ήδη βρεθεί  τέσσερα πτώματα σύμφωνα με το Tass .

Το ΒΒC αναφέρεται και στην ανταρσία του Πριγκόζιν στις 23-24 Ιουνίου, μετακινώντας τα στρατεύματά του από την Ουκρανία, καταλαμβάνοντας τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ στο Ντον και απειλώντας να βαδίσει στη Μόσχα.

Η κίνηση ήρθε μετά από μήνες έντασης με τους Ρώσους στρατιωτικούς διοικητές για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η αντιπαράθεση διευθετήθηκε με μια συμφωνία που επέτρεπε στα στρατεύματα του Βάγκνερ να μετακινηθούν στη Λευκορωσία ή να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό.Ο ίδιος ο Πριγκόζιν συμφώνησε επίσης να μετεγκατασταθεί στη Λευκορωσία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook