Υπόνοιες και σενάρια ότι ο αρχηγός της Wagner μπορεί και να …σκηνοθέτησε το θάνατο του...

Πολλά τα ερωτηματικά μετά τη συντριβή εχθές στη Ρωσία ενός ιδιωτικού αεροσκάφους Embraer που μετέφερε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, και άλλα εννέα άτομα.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας επιβεβαίωσε πριν από μερικές ώρες και επίσημα πως ο 62χρονος Γεβγένιν Πριγκόζιν και ο κυριότερος στρατιωτικός ηγέτης της εταιρείας του, Ντμίτρι Ούτκιν επέβαιναν στο ιδιωτικό τζετ, που εκτελούσε πτήση από η Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη και κατέπεσε στην περιφέρεια Τβερ, χωρίς να επιζήσει κανείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, κυκλοφορούν ευρέως φήμες ότι ο 62χρονος αρχηγός της Βάγκνερ, που προχώρησε σε εξέγερση των μισθοφόρων του εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο Ιούνιο, μπορεί και να… σκηνοθέτησε τον θάνατό του και να διέφυγε με άλλο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι φήμες βασίζονται στο γεγονός ότι ένα δεύτερο αεροσκάφος που συνδέεται με τη Βάγκνερ εντοπίστηκε σε ραντάρ να κάνει ζιγκ-ζαγκ πάνω από την περιοχή Τβερ όπου συνετρίβη τo Embraer. «Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που καταφέρνει να εξαφανιστεί με επιτυχία» εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο Πριγκόζιν είχε κηρυχτεί επίσημα νεκρός στην Αφρική το 2019, προτού τελικά επανεμφανιστεί πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το απειλητικό βίντεο
Σύμφωνα με τη Sun, «στελέχη της Βάγκνερ» κατηγόρησαν εχθές το βράδυ ευθέως το Κρεμλίνο για τη δολοφονία του ηγέτη τους. «Εάν οι πληροφορίες ότι ο Πριγκόζιν είναι νεκρός επιβεβαιωθούν θα οργανώσουμε νέα πορεία για τη δικαιοσύνη στη Μόσχα», ανέφεραν χαρακτηριστικά, μια αναφορά στην επέλαση των ανταρτών μισθοφόρων προς τη ρωσική πρωτεύουσα τον περασμένο Ιούνιο.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύουν βρετανικά ΜΜΕ, ένοπλοι άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, που ισχυρίζονται ότι είναι μαχητές της Βάγκνερ προειδοποιούν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και κάνουν λόγο για «προδότες» στη Ρωσία . «Πολλοί μιλούν αυτή τη στιγμή για το τι πρόκειται να κάνει η Βάγκνερ. Ένα πράγμα μπορούμε να σας πούμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ετοιμαστείτε, ερχόμαστε».

Το ρωσικό πρακτορείο Readovka, που συνδέεται στενά με τον Πριγκόζιν, ανέφερε ότι η παραστρατιωτική οργάνωση διέθετε έναν «εγκεκριμένο από καιρό μηχανισμό δράσης σε περίπτωση θανάτου του Γεβγκένι Πριγκόζιν ή του Ντμίτρι Ούτκιν».

Μια πηγή επιβεβαίωσε: «Σε περίπτωση θανάτου του Πριγκόζιν, υπάρχει ένας μηχανισμός για ‘’πλήρη κινητοποίηση’’ – ανεξάρτητα από το ποιος έφταιξε για τον θάνατό του».

Σημειώνεται ότι στην Αγία Πετρούπολη, στην έδρα της Wagner γέμισε με λουλούδια και στεφάνια για τον Πριγκόζιν και τους άλλους νεκρούς αξιωματούχους, ενώ στην πρόσοψη των κεντρικών γραφείων σχηματίστηκε ένας φωτεινός σταυρός με τα φώτα των γραφείων.

Κανάλια στο Telegram που συνδέονται με τον Πριγκόζιν ανακοίνωσαν τον θάνατό του λίγη ώρα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, υποδεικνύοντας ως ένοχους «προδότες» στη Ρωσία.

Παρόλο που η αιτία της συντριβής δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί, στα ρωσικά social media κυκλοφορεί έντονα η θεωρία ότι προκλήθηκε από κρυμμένη βόμβα μέσα σε μια κάσα με ακριβά κρασιά που βρισκόταν στο αεροσκάφος και όχι από πυρά της ρωσικής αεράμυνας όπως φημολογείται από πηγές προσκείμενες στην παραστρατιωτική οργάνωση .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook