Ένα 24ωρο μετά την συντριβή του αεροσκάφους ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν έσπασε τη σιωπή του και επιβεβαίωσε το θάνατο του αρχηγού των μισθοφόρων της Wagner.

Σε δηλώσεις του που μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες των 10 επιβαινόντων στο αεροσκάφος.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως γνώριζε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν από το 1990 και τον χαρακτήρισε ως «ταλαντούχο επιχειρηματία» που δραστηριοποιήθηκε όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στην Αφρική.

«Ήταν άνθρωπος με περίπλοκη μοίρα και έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του. Πέτυχε καλά αποτελέσματα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τον κοινό σκοπό όταν του το ζήτησα, όπως τους τελευταίους μήνες», αναφερόμενος προφανώς στον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ο Πούτιν.

Οι υπηρεσίες ξεκίνησαν έρευνα για την συντριβή και θα ερευνήσουν τα πάντα μέχρι το τέλος, είπε.
Πάντως εκκρεμούν τα αποτελέσματα του DNA που αναμένεται να γίνει στις σορούς του Πριγκόζιν και των συνεπιβατών τους μετά τη μεταφορά τους, σήμερα στη Μόσχα.

Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι κάποιος από τους διοικητές της Wagner αναγνώρισε τη σορό του Πριγκόζιν από το κομμένο δάχτυλό του, καθώς και του υπαρχηγού του από το ύψος και τα ναζιστικά τατού, όμως στη συνέχεια διαψεύστηκαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook