Πούτιν: Επιβεβαιώνει το θάνατο του Πριγκόζιν – Ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του, λέει
Ένα 24ωρο μετά την συντριβή του αεροσκάφους ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν έσπασε τη σιωπή του και επιβεβαίωσε το θάνατο του αρχηγού των μισθοφόρων της Wagner.
Σε δηλώσεις του που μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες των 10 επιβαινόντων στο αεροσκάφος.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως γνώριζε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν από το 1990 και τον χαρακτήρισε ως «ταλαντούχο επιχειρηματία» που δραστηριοποιήθηκε όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στην Αφρική.
«Ήταν άνθρωπος με περίπλοκη μοίρα και έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του. Πέτυχε καλά αποτελέσματα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τον κοινό σκοπό όταν του το ζήτησα, όπως τους τελευταίους μήνες», αναφερόμενος προφανώς στον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ο Πούτιν.
Οι υπηρεσίες ξεκίνησαν έρευνα για την συντριβή και θα ερευνήσουν τα πάντα μέχρι το τέλος, είπε.
Πάντως εκκρεμούν τα αποτελέσματα του DNA που αναμένεται να γίνει στις σορούς του Πριγκόζιν και των συνεπιβατών τους μετά τη μεταφορά τους, σήμερα στη Μόσχα.
Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι κάποιος από τους διοικητές της Wagner αναγνώρισε τη σορό του Πριγκόζιν από το κομμένο δάχτυλό του, καθώς και του υπαρχηγού του από το ύψος και τα ναζιστικά τατού, όμως στη συνέχεια διαψεύστηκαν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Marfin: Οι φωτογραφίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των τριών υπόπτων 16 χρόνια μετά την φονική επίθεση στη Marfin – Αναζητούνται άλλα 2 άτομα (βίντεο)
- Γιάννης Σπαλιάρας: Στα backstage του βιντεοκλίπ της Γιώτας Βοζίκη που τον αφισοκόλλησε ως «Ακατάλληλο για Σχέση» (εικόνες)
- Τραμπ: Επαναφέρουμε τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν – Τέλος 20% στα φορτία μέσω των Στενών του Ορμούζ
- ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική Γραμματεία με «μπαράζ» παραιτήσεων και απόφαση για αυτόνομη παρουσία στην εκλογική μάχη
- Η απάντηση της Ελεονώρας Μελέτη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας
- Καλοκαιρινές διακοπές διαρκείας από το ΤΖΟΚΕΡ – Σε καταστήματα Allwyn των Γρεβενών και της Λεμεσού κατατέθηκαν τα τυχερά δελτία που μοιράστηκαν πάνω από 5,1 εκατ. ευρώ
- Συναυλία αφιερωμένη στο Νέο Κύμα με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο – Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
- «MEGA Σαββατοκύριακο»: Αυλαία με ρεκόρ σεζόν στην τηλεθέαση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook