Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων παρατηρούνται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ακόμη και στην Ελλάδα, λόγω τεχνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει τόσο η βρετανική όσο και η ιταλική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας.

Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν εκατοντάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η NATS ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή περιορισμούς στη ροή αεροσκαφών, όσο εργάζεται για να το διορθώσει το τεχνικό πρόβλημα.

«Αντιμετωπίζουμε αυτήν την ώρα τεχνικό πρόβλημα και θέσαμε σε εφαρμογή περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για να διατηρηθεί η ασφάλεια», δήλωσε εκπρόσωπος της NATS, συμπληρώνοντας ότι «μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν το πρόβλημα».

Νωρίτερα η σκωτσέζικη αεροπορική εταιρεία Loganair ανέφερε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), ότι σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο των συστημάτων υπολογιστών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία, προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις διεθνείς πτήσεις.

Οι χώρες που επηρεάζονται κυρίως φαίνεται να είναι η ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας όπου υπάρχουν λίγες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών και στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου με συνεχείς πτήσεις προς και από Βρετανία παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις σε πτήσεις άλλων εταιρειών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον 500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί, λόγω της βλάβης του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Βρετανία: Σταδιακή επαναφορά της κανονικής λειτουργίας πτήσεων
Στις 6:10 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι «εντόπισε και επιδιόρθωσε» το τεχνικό πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας – εκτεταμένες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων που χρησιμοποιούν τον βρετανικό εναέριο χώρο.

«Συνεργαζόμαστε τώρα στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για να διαχειριστούμε τις πτήσεις που επηρεάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος καθώς επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία», ανέφερε η NATS σε ανακοίνωσή της.

Η NATS αναγκάστηκε να προβεί σε περιορισμούς της εναέριας κυκλοφορίας, καθώς αξιωματούχοι της υπηρεσίας εργάζονται για την αντιμετώπιση ενός τεχνικού ζητήματος που προέκυψε, με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προειδοποιούν για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook